Tore Fredriksen fra Omsorgsbygg og Ståle Rød fra Skanska er begge glade for å ha signert kontrakten om samspillsentreprise. Foto: Omsorgsbygg

Ny storbylegevakt for Oslo ett skritt nærmere realitet. Entrepenør-gigant Skanska skal stå for prosjektering

Kommunalt eide Omsorgsbygg og entreprenørselskapet Skanska har inngått kontrakt om prosjekteringen av Oslos planlagte storbylegevakt ved Aker sykehus.

Publisert

I 2023 skal Oslos befolkning få muligheten, ved sykdom eller skade, å vandre inn på den flunkende nye storbylegevakten ved Aker sykehus. Slutt er det da å vente i de gamle og nedslitte lokalene ved dagens legevakt i Storgata.

Fredag tok byggeprosjektet enda ett stort skritt nærmere realisering da omsorgsbygg og entreprenøren Skanska inngikk avtale om at sistnevnte skal stå ansvarlig for den videre prosjekteringen.

— Vi er godt i gang med forprosjektet til storbylegevakten, og denne kontrakten sikrer en god videreutvikling i den fasen vi er i nå. Vårt fokus er å bygge et bygg som skal være godt å komme til. Samtidig skal det bidra til et godt arbeidsmiljø, ha et godt driftskonsept og være miljøvennlig, sier administrerende direktør i omsorgsbygg, Tore Fredriksen, i en pressemelding.

Mål om totalentreprise

Prosjektet gjennomføres som en bredt anlagt entreprise med tidlig involvering av entreprenør. Etter endt prosjektfase med Skanska er målsettingen å inngå avtale om totalentreprisen.

—  Vi er glade for at det er valgt en gjennomføringsmodell der kunde og leverandør samhandler med tillit og åpenhet om å definere og levere på felles prosjektmålsetninger, og hvor vi får utnyttet vår kompetanse og erfaring i en tidlig fase for å finne de beste løsningene sammen, sier konserndirektør for byggvirksomheten i Skanska, Tor Arne Midtskogen.

Den nye storbylegevakten vil bli rundt 26.000 m2 stor, med et tilstøtende underjordisk parkeringshus på ca 4.400 m2. Storbylegevakten skal bygges på området til Aker sykehus, og skal være i full operativ drift i 2023.

Powered by Labrador CMS