Helse-og sosialutvalget i Oslo bystyre utsetter studietur til utlandet grunnet frykt for koronavirus. Foto: André Kjernsli
Helse-og sosialutvalget i Oslo bystyre utsetter studietur til utlandet grunnet frykt for koronavirus. Foto: André Kjernsli

Helsepolitikere i Oslo utsetter studietur på grunn av koronaviruset

Det siste døgnet er det bekreftet seks nye tilfeller av koronaviruset i Norge. Totalt er 25 personer smittet med viruset her til lands. Nå utsetter Oslo-politikere studietur grunnet virusfrykt.

Publisert

— Dette var en viktig beslutning for å ivareta helse- og sosialutvalgets medlemmer, sekretariatets ansatte, og alle sin omgangskrets´ helsetilstand. Selv om viruset ikke utgjør en stor risiko for friske personer, tar vi ingen sjanser, sier Aina Stenersen (Frp).

Helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre besluttet i dag i møte på oppfordring fra utvalgsleder og Frp-politiker Aina Stenersen å utsette utvalgets studietur i mai til Berlin og Amsterdam på grunn av koronaviruset.

Flest smittet i utlandet

— Vi unngår også å reise på store flyplasser, ta offentlig transport i utlandet, og så får vi alle komme sterkere tilbake på studietur tentativt til høsten, sier Stenersen til VårtOslo.

12 av tilfellene er i østlandsområdet, inkludert fem ansatte ved Oslo universitetssykehus. Ni av tilfellene er i Vestland, to i Agder, ett i Rogaland og ett i Tromsø. De seks nye tilfellene har alle tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet.

Helsemyndighetene forventer at smittespredningen kan gå over i en ny fase, der vi får smittespredning i Norge uten at de klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde.

Les også: To av fem badegjester forsvant fra Oslos svømmehaller i januar

Vurderer tiltak

— Målet for tiltakene som gjennomføres nå, er at færrest mulig blir smittet fremover, og at tilfellene spres ut i tid slik at helsetjenesten har tilstrekkelig kapasitet til å ivareta de som kan bli alvorlig syke, forklarer avdelingsdirektør Line Vold ved FHI til NTB.

Dersom det skjer, kan det bli aktuelt med nye og mer inngripende tiltak for å hindre smittespredning, varsler FHI.

Powered by Labrador CMS