Det var full jubel etter seieren mot Skeid, som sikret "Kåffa" opprykk til Eliteserien.

– Folk sier de liker en underdog. En større underdog enn KFUM har vel knapt Eliteserien sett

– Jeg ser at ekspertene dømmer oss rett ned igjen, men vi er her av en grunn, sier trener Johannes Moesgaard. Han håper folk møter opp på debuten til Oslos eneste lag på øverste nivå i år.

Publisert

Tirsdag 2. april skriver KFUM ("Kåffa") historie når de spiller sin aller første kamp i Eliteserien. På Intility Arena tar de imot HamKam, og trener Johannes Moesgaard håper oslofolk vil møte opp for å være vitne til debuten til det som er Oslos eneste lag på øverste nivå i 2024.

– Vi skal ut og lage historie, og samtidig vise Norge at Kåffa har noe å melde på dette nivået. Jeg ser at ekspertene dømmer oss rett ned igjen, men vi er her av en grunn, sier KFUM-trener Johannes «Johs» Moesgaard i en pressemelding. 

Trener Johannes Moesgaard da KFUM sikret seg opprykk til eliteserien 2024, etter å vunnet 1-0 mot Skeid.

Omtalt i anerkjent avis

Det har vært litt av en reise for det lille oslolaget. Uten store økonomiske ressurser har laget vokst sakte men sikkert, og er nå det eneste fotballaget fra Oslo som spiller i Eliteserien 2024. 

Nylig ble lagets blomstring også omtalt i den anerkjente, britiske dagsavisen The Guardian, som kalte lagets historie som ridiculous ("latterlig", i all positiv forstand).

Til avisen sier daglig leder for Kåffa, Thor-Erik Stenberg, at laget bygger på tradisjonelle, kristne verdier, som tilgivelse og kjærlighet. Men det betyr ikke at de ikke kjemper for å vinne. 

For selv om KFUM står for Kristelig forening for unge menn, er laget fylt med spillere som er både muslimer og ateister. 

– Vi har en sammensveisa gjeng med masse talent, som er villige til å gi alt for hverandre, og vi har en klar plan for hvordan vi skal spille. Det er en oppskrift som jeg mener kan være mer effektiv enn store budsjetter, fortsetter trener Moesgaard.

– Glade for all støtten

Nylig kjøpte laget opp Mame Mor Ndiaye fra Åsane og den amerikanske midtbanespilleren Adam Saldaña fra Los Angeles Galaxy. Johannes Moesgaard har uttrykt overfor NTB at det er vanskelig å kjøpe gode nok spillere på det norske markedet, da prisene er for høye.

Laget har hjemmebane på Ekeberg, men grunnet problemer med å få hjemmebanen klar, spilles tirsdagens kamp på Vålerengas hjemmebane.

– Folk sier de liker en underdog, og en større underdog enn KFUM har vel knapt Eliteserien sett, om jeg skal være ærlig. Vi er glade for all den støtten vi kan få, og jeg håper alle som er litt nysgjerrige, eller bare er glade i norsk fotball, vil møte opp for å være vitne når Kåffa debuterer i Eliteserien, sier Moesgaard.

– Representerer hele Oslo

Det er svært begrenset med Eliteserie-erfaring blant KFUMs spillere, men en faktor som finnes i bøtter og spann i troppen, er tilhørighet til Oslo.

– Dette er ikke bare en klubb fra Oslo, men et lag som representerer fotballen i Oslo. Her er spillere med fortid i Kjelsås, Vålerenga, Skeid, Holmlia, Hauketo, Nordstrand, Stabæk, Lyn, Ullern... you name it. Og vi kan vel også inkludere de fra Kolbotn og Follo her som del av Oslo fotballkrets. Ser du på andre topplag i europeiske ligaer, så tipper jeg ingen andre kan matche oss når det gjelder andel spillere med lokal tilhørighet, sier trener Moesgaard.

– Så om du er glad i fotball og har et hjerte for Oslo by, så kan du trygt heie på Kåffa – vi representerer hele herligheten, sier Moesgaard.Powered by Labrador CMS