Unike butikker i byen

Stine Louise Alwén og broren Christian Hincheldey er femte generasjons eier av A.C Perch´s, den europeiske tesalongen som nå har kommet til Oslo. Foto:  A.C Perch´s
Stine Louise Alwén og broren Christian Hincheldey er femte generasjons eier av A.C Perch´s, den europeiske tesalongen som nå har kommet til Oslo. Foto: A.C Perch´s

Den danske dronningens te har kommet til Norges hovedstad

Den danske hoffleverandøren av te, A.C Perch´s, har åpnet tesalong i Oslo. Med 150 sorter te, engelske scones, kunnskapsrik betjening og avslappende atmosfære.

Publisert

A.C Perch´s har eksistert siden 1835 og gått i arv fra generasjon til generasjon. Nå har søskenparet Christian Hincheldey og Stine Louise Alwén overtatt driften av den tradisjonsrike familiebedriften. I tillegg til den nyåpnede butikken i Kirkegata 5, har tehuset også butikker i København, Aarhus og Japan. Men nå er det altså kaffeelskende nordmenn som står for tur.

– På verdensbasis drikkes det mer te enn kaffe, alkohol og brus til sammen. Nå håper vi selvsagt at nordmenn får øynene og resten av sansene opp for te og alt det gode den kan føre med seg, sier Hincheldey.

Fasadebilde av A.C Perch´s, i Kirkegata 5. Foto: A.C Perch´s
Fasadebilde av A.C Perch´s, i Kirkegata 5. Foto: A.C Perch´s

– Darjeeling er teens champagne

Tehuset ønsker å nå ut til tedrikkende nordmenn som er opptatt av gode råvarer og gourmet-produkter. Tehuset selger også et bredt utvalg av tebokser, tekanner og annet klassisk tetilbehør. Stilen i salongen baserer seg på en miks av English Tea Room og kinesisk eleganse.

– Blant spesialitetene er klassisk high tea, eller Five O´Clock Tea som det heter. Særlig kjent er A.C Perch´s for sine Darjeeling-teer. Darjeeling betegnes ofte som teens champagne. I mars måned hvert år høstes den berømte Darjeeling First Flush, som våre kunder pleier å glede seg til. First Flush-teen er basert på de første planteskuddene man plukker når tebusken blomstrer etter å ha vært i vinterdvale. Derfor er disse bladene særlig elegante, med søte frukter og smak av muskat og nøtter, sier Hincheldey.

I tillegg til tesalong, får du kjøpt et bredt utvag av Perch´s ulike teer i løsvekt. Foto: A.C Perch´s
I tillegg til tesalong, får du kjøpt et bredt utvag av Perch´s ulike teer i løsvekt. Foto: A.C Perch´s

Serverer ikke kaffe

– Vi har ingen ambisjoner om å få nordmenn til å slutte å drikke kaffe. Men alt til sin tid, sier femte generasjons eier av A.C Perch´s, Christian Hincheldey, om forholdet mellom te og kaffe. Å etablere seg i Norge har stått høyt oppe på ønskelista lenge. Etter et par år med utsalg på Steen & Strøm, har de nå åpnet en kombinasjon av butikk og tesalong for travle nordmenn.

– Hos oss er det ikke mulig å få servert kaffe. Te er nemlig mye mer enn bare drikken. Te er også aromaen i rommet og hele opplevelsen. Vi ønsker at vårt Tea Room skal være et avslappende avbrekk i travle hverdager. Lukten av kaffe forstyrrer dette, mener han.

I tesalongen kan du reservere bord i opptil halvannen time. Her serveres sandwicher, scones og tekaker. Foto: A.C Perch´s
I tesalongen kan du reservere bord i opptil halvannen time. Her serveres sandwicher, scones og tekaker. Foto: A.C Perch´s

Senker skuldrene med te

Teen stammer fra Kina, men siden den kom til Europa på 1600-tallet, har også europeere blitt ivrige tedrikkere. Også mange nordmenn sverger til te i stedet for kaffe. Og det er ikke nødvendigvis ille. Forskning viser nemlig at te både styrker kroppens immunforsvar og er sunt for tennene.

– Det er noe spesielt med te. Mens man drikker kaffe mest for å få energi, drikker man te for å roe ned, få igjen pusten og ta seg en liten pause. I en hektisk hverdag, så trenger alle det av og til, mener Hincheldey, som understreker at det også finnes tesorter som gir energi.

Afternoon Tea Tray er et av de mest kjøpte produktene i Perch´s tesalong. Foto: A.C Perch´s
Afternoon Tea Tray er et av de mest kjøpte produktene i Perch´s tesalong. Foto: A.C Perch´s

Terom midt i sentrum

Tidligere drakk nordmenn typisk kun te eller kun kaffe. Nå opplever tehuset at en større andel drikker begge deler, til hvert sitt bruk.

– Flere drikker for eksempel kaffe om morgenen og te senere på dagen. Siden det tidvis er lave temperaturer i Norge, er det alltid godt å ha noe å varme seg på. Vi har allerede mange trofaste kunder, som bestiller varer i nettbutikken vår og besøker butikkene våre i Danmark. Nå kan vi endelig tilby dem butikk og Tea Room også midt i Norges hovedstad, sier Hincheldey.

Her kan du lese om flere unike butikker i byen.

Powered by Labrador CMS