Oversiktsbilde over Ekebergsletta under Norway Cup 2016.

Norway Cup må avlyses: - Det er kjempetrist

Som følge av koronaviruset må den tradisjonsrike fotballturneringen Norway Cup avlyses. Det er første gang siden 1976 at turneringen ikke blir avholdt.

Publisert

Lørdag kom kulturminister Abid Raja med regjeringens beslutning om at forbundet mot større kultur- og idrettsarrangementer forlenges til 1. september.

Dette gjelder arrangementer som samler over 500 personer.

Dermed blir det ingenting av turneringen på Ekebergsletta som skulle ha blitt spilt fra 25. juli til 1. august. I likhet med sine søskenturneringer Gothia Cup i Göteborg i Sverige (12.-18. juli) og Dana Cup i Hjørring i Danmark (20.-25. juli), må Norway Cup avlyses.

– Greit å få beskjed

– Norway Cup får jo svare for seg, men generelt sett så er det jo kjempetrist at de nå ikke kan spille i det hele tatt og at det endte med forbud. Det er greit å få beskjeden tidlig slik at man slipper enda større utgifter, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt til NTB.

Norway Cup og arrangørklubben Bækkelaget taper mange millioner kroner på avlysningen. Alene vil turneringen tape ti millioner kroner, mens arrangørklubb Bækkelagets SK taper ytterligere fem og en halv til seks millioner, ifølge generalsekretær Pål Trævik.

Tidlig i april kom det klare indikasjoner fra ledelsen av turneringen om at flere land ikke kunne delta med lag som følge av inn- eller utreiseforbud.

Tidligere har Trælvik opplyst at alle lag vil få refundert det de har betalt.

Norway Cup ble arrangert for første gang i 1972, da med 420 lag og 8400 spillere. Turneringen har blitt avholdt hvert år siden 1972, med unntak av 1976, da klubben i stedet arrangerte Oslo Cup i håndball.

Powered by Labrador CMS