Varaordfører Abdullah Alsabeegh (Ap) er sjokkert etter at SIAN angrep sikkerhetsvakter utenfor Rådhuset søndag ettermiddag.

Varaordfører Abdullah Alsabeegh om SIAN-angrep på rådhusvakt: - Et angrep på byen og demokratiet

Under SIANs brenning av Koranen på rådhustrappene ville sikkerhetsvakter slukke flammene. Da blir en av vaktene sprayet i ansiktet med rødfarge. — Dette er et svært alvorlig angrep, sier varaordfører Abdullah Alsabeegh.

Publisert

Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) troppet søndag ettermiddag opp ved Rådhusets borggård. Der satte de fyr på fire utgaver av muslimenes hellige bok, Koranen.

I det sikkerhetsvaktene ved Rådhuset forsøker å slukke bokbålet, sprayer en SIAN-aksjonist rødfarge i ansiktet på en av vaktene.

Fanget på overvåkingskamera

Samtidig skal en annen av rådhusvaktene ha blitt utsatt for rasistisk hets fra SIAN-aksjonistene.

SIAN-aktivister hevder de opptrådte i selvforsvar da rådhusvakten ble sprayet med rødfarge i ansiktet. Vaktene forsøkte å slukke koranbrenning i Rådhusets borggård.

— Jeg er i sjokk over at noen kan oppføre seg på denne måten. Dette er et svært alvorlig angrep på ansatte ved rådhuset som bare forsøker å gjøre jobben sin, sier varaordfører Abdullah Alsabeegh (Ap) til VårtOslo.

— Dette er ikke bare et angrep på de involverte, men også et angrep på demokratiet og byen vår som helhet, sier varaordføreren.

— Rasistisk og trakasserende

Hendelsen inne i borggården er fanget opp av overvåkingskameraer. Og etter å ha sett opptaket er ikke Oslos varaordfører i tvil om hvordan han vil karakterisere SIAN-aksjonistene.

— Oppførselen fra de som står bak koranbrenningen er både rasistisk og trakasserende overfor sikkerhetsvaktene, mener Abdullah Alsabegh.

I opptaket fremgår det at SIAN-aktivistene flere ganger spør den ene rådhusvakten om han er muslim. Alsabeegh berømmer sikkerhetsvaktene for den rolige måten de opprådde på i møtet med SIAN-aktivistene.

Ikke uventet har SIAN en litt annen versjon. På egne nettsider hevder organisasjonenens leder, Lars Thorsen, at det var han og aksjonistene som først ble angrepet.

— Foreløpig ikke vurdert politianmeldelse

SIAN-lederen hevder sprayingen av den ene vakten skjedde i selvforsvar.

— At de to vaktene forsøker å ødelegge en politisk markering er meget alvorlig. Jeg velger å tro at deres arbeidsinstruks ikke pålegger dem å begå slike lovbrudd, skriver Thorsen på organisasjonens nettside.

Sikkerhetsvaktene er ansattt i Rådhusets forvaltningstjeneste, som opplyser at deres viktigste oppgave nå er å ivareta tjenestepersonene som var involvert i episoden.

— Foreløpig har vi ikke vurdert om vi vil politianmelde søndagens hendelse, opplyser rådhusforvalter Marit Jansen.

Powered by Labrador CMS