Ordfører Marianne Borgen, medaljemottaker for 2022 Aashild Korsgaard, medaljemottaker for 2022 Magnhild Sørbotten, varaordfører Abdullah Alsabeehg.
Ordfører Marianne Borgen, medaljemottaker for 2022 Aashild Korsgaard, medaljemottaker for 2022 Magnhild Sørbotten, varaordfører Abdullah Alsabeehg.

Nå kan du stemme på hvem som fortjener byens høyeste utmerkelse

Frem til 6. februar kan osloborgere stemme på hvem de mener har gjort seg fortjent til St. Hallvard-medaljen. Dette er Oslos høyeste utmerkelse, og tildeles noen som virkelig har gjort en innsats for hovedstaden.

Publisert

St. Hallvard-medaljen er hovedstadens helt spesielle heder til personer som har gjort en verdifull innsats og betydd mye for byen og dens utvikling. Medaljen er Oslos høyeste utmerkelse, og navnet er hentet fra byens skytshelgen St. Hallvard.

Stort engasjement blant folket

I fjor var det Aashild Korsgaard og Magnhild Sørbotten som mottok St. Hallvard-medaljen, for deres engasjement og arbeid for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Frem til mandag 6. februar kan hvem som helst sende inn forslag til den personen de selv mener har gjort seg fortjent til den gjeve prisen.

Under bymiljøetatens Facebookside er det flere som engasjerer seg og slenger ut forslag. Flere navn går igjen, blant annet Haugeruds egne Dag Endal, som ble kåret til "Årets osloborger" av Aftenpostens lesere, og i 2021 ble kåret til Årets ildsjel av Oslo idrettskrets.

Lene Christine Sundfær Haug nevnes av flere, for hennes arbeid om å bevare Ullevål sykehus. Også organisasjonen Sykepleiere på hjul, samt Demenskoret og Fattighuset har også sine tilhengere kommentarfeltet.

Marianne Lind og Lillebjørn Nilsen mottok St. Hallvard-medaljen i 2017
Marianne Lind og Lillebjørn Nilsen mottok St. Hallvard-medaljen i 2017

Varierer om en eller flere mottar prisen

St. Hallvard-medaljen ble innstiftet i 1950, men utdelt første gang i 1956. Medaljen er ikke blitt utdelt hvert år, og det har variert fra år til år om en eller flere personer har mottatt medaljen.

Det er tradisjon for at St. Hallvard-medaljen utdeles på en dato like før eller etter St. Hallvard-dagen, 15. mai. Drøftinger om tildelingen skjer i et lukket møte i forretningsutvalget, vanligvis i mars hvert år.

Medaljen er festet i bånd i Oslo bys farger, og følges av et diplom, hvor det fremgår for hvilken fortjeneste medaljen er tildelt.

Send en e-post med en kort begrunnelse om hvem du synes fortjener prisen, til postmottak@oslobystyre.no.

Powered by Labrador CMS