Remi-André Svindland (midten) ble matchvinner og sendte KFUM opp i Eliteserien.

Svindland sikret sensasjonelt opprykk for KFUM: – En guttedrøm

Bakgårdsklubben KFUM Oslo er for første gang i klubbens historie klar for Eliteserien i fotball etter at de slo Skeid 1-0 «hjemme» søndag ettermiddag.

Publisert

– Det skal ikke være mulig, det skal ikke være mulig i det hele tatt, sa Kåffa-trener Johannes Moesgaard til TV 2 etter opprykket var sikret.

Hovedstadsklubben har en ledelse på fem poeng ned til Kongsvinger, og kan dermed ikke tas igjen når det bare står igjen én serierunde. Fredrikstad sikret seg også Eliteserien-kontakt for en snau måned siden.

– Noe jeg har jobbet utrolig hardt for

Remi-André Svindland scoret målet som sikret opprykket KFUM etter 67 minutter. «Kåffa» måtte riktignok feire opprykket på Intility Arena ettersom det ikke er flomlys oppe på Ekeberg.

– Det finnes ikke ord. Dette er helt sinnssykt. For en sesong vi har hatt. Det er en guttedrøm å spille i Eliteserien og noe jeg har jobbet utrolig hardt for. Jeg gleder meg helt sinnssykt, sa matchvinneren til TV 2.

Osloklubben fikk alt annet enn en «flying» start på sesongen. Suksesstrener Jørgen Isnes gjorde nemlig overgang til Strømsgodset og tok med seg forsvarsbautaen Fredrik Kristensen Dahl. Midtstopper Aaron Kiil Olsen gjorde også overgang til Vålerenga, mens veteran Jørgen Hammer la skoene på hylla.

Klubben beholdt likevel mye av kontinuiteten da assistent Johannes Moesgaard tok over roret og bega seg ut på sin første sesong som hovedtrener.

– Finnes ingen sidestykke

Moesgaard fikk en tøff start i sin nye rolle da KFUM måtte vente helt til sjuende serierunde før deres første seier kom. Siden så de seg aldri tilbake.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er bare … Etter den starten tenkte jeg at jeg bare måtte komme meg til sommeren og fortsatt ha jobb. For en prestasjon, det er den største prestasjonen gjort av en spillegruppe i moderne tid i norsk fotball, sa Moesgaard.

– Forutsetninger, midler, det finnes ingen sidestykke til hvor fete de gutta mine er, fortsatte han.

KFUM har aldri spilt i Eliteserien før, og er historisk sett ikke en traver i 1. divisjon heller. Osloklubben rykket for første gang opp på det nest øverste nivået i 2016, men rykket direkte ned igjen og ble i 2. divisjon i to nye sesonger.

I 2019 tok de seg opp i 1. divisjon igjen, og under Isnes' ledelse ble «Kåffa» en klubb å regne med i kampen om kvalikplassene.

Powered by Labrador CMS