Brannvesen jobber med å slukke en skogbrann langs Gjøvikbanen i Maridalen i juli i fjor.
Brannvesen jobber med å slukke en skogbrann langs Gjøvikbanen i Maridalen i juli i fjor.

Oslo brann- og redningsetat maner til forsiktighet: – Flott at folk koser seg ute, men man må være ansvarlige

Den siste tiden har etaten vært ute på flere oppdrag. – Det er lenge siden det har kommet nedbør, og det er veldig tørt i skog og mark. Vi anbefaler folk å være ytterst forsiktige.

Publisert

Mot slutten av mars rykket Oslo brann- og redningsetat ut til en gressbrann langs T-banetraseen til linje 5 og riksvei 4. Et område på omtrent 25 kvadratmeter hadde da tatt fyr.

Lørdag kveld var etaten ute på oppdrag igjen for å slukke nok en gressbrann, denne gangen i Treskeveien på Manglerud. Etter først å ha blitt varslet om at det brant i circa to kvadratmeter med gress, hadde brannen eskalert ytterligere da etaten ankom stedet. Et område på tilnærmet 15 kvadratmeter ble raskt slukket.

Selv om det ikke forekom større skader ved noen av anledningene, er likevel oppfordringen krystallklar: Åpne områder der solen har tatt godt for seg, er nå svært tørre mange steder. Følgelig skal det lite til før flammene kan komme ut av kontroll.

– Det er lenge siden det har kommet nedbør, og det er veldig tørt i skog og mark. Vi anbefaler folk å være ytterst forsiktige ved bruk av åpen ild, når de kaster fra seg sigarettsneiper eller lignende. Hvis man tenner bål, må man forsikre seg om at det er slukket før man forlater det, sier Eirik Sundt Fredriksen, vaktkommandør ved 110-sentralen.

Sundt Fredriksen forteller at det i løpet av de seneste dagene har vært flere oppdrag bestående av mindre branntilløp.

– Det er flott at folk koser seg ute, men man må være ansvarlige. På den måten spares ressurser og vi unngår å rykke ut når det ikke er nødvendig.

I Oslo-marka er det full isløsning i små og mellomstore vann, opplyser Sundt Fredriksen. Dersom man tenker å ferdes på isen, er han tydelig på viktigheten av å undersøke den og ha med egnet utstyr.

Powered by Labrador CMS