Markveien på Grünerløkka.

VårtOslo trenger en dugnad for lokaljournalistikken

For et par uker siden lanserte VårtOslo muligheten til å abonnere på avisen. Tusen takk til alle som har støttet oss. Vi er overveldet over responsen så langt, men trenger mange flere abonnenter, skal lokalavisen overleve.

Publisert

Koronakrisen gjør at bunnen har falt ut av annonsemarkedet. Det betyr at lokalaviser over hele landet sliter. Så også VårtOslo.

Vi er stolte over at mange rundt om i Oslos nærmiljøer føler de trenger oss. Og at vi er til hjelp. Vi er glade for at mange ser på oss som en viktig informasjonskilde for det som skjer lokalt.

En virvelvind av henvendelser

Å våkne opp som redaktør til en ny dag med VårtOslo, er de fleste dager som å våkne opp til en virvelvind av henvendelser og tips fra øst og vest og i absolutt alle kanaler – på mail, telefon, SMS og Twitter, i kommentarfeltene, ansikt-til-ansikt, på Facebook og Messenger.

Vi kan fortelle om bilene som blir tauet av bymiljøetaten, selv om folk sitter i karantene, om kommunens lagring av avfall i Gamlebyen og om fotgjengerfeltet på Bygdøylokket. Vi ønsker å opplyse om hva som skjer på skolen til barna, med siste nytt om det lokale utestedet, om det støyende oppussingsprosjektet over gata.

St. hanshaugen

Har permittert

For tiden sitter mange i karantene, og vi lever i en kaotisk, usikker og omskiftelig tilværelse. Oslofolk flest føler på et stort behov for informasjon, noe vi ser på lesertallene våre, som er svært gode.

Likevel har de tapte annonseinntektene ført til at også VårtOslo har måttet ty til permitteringer.

For å trygge inntektene til lokaljournalistikken og for at vi skal bli enda bedre, har vi derfor begynt med brukerbetaling. For det koster å lage god journalistikk, på nett så vel som på papir.

Tegn et abonnement

Nettopp i disse dager trengs en lokalavis som informerer, som stiller de kritiske spørsmålene til beslutningstagerne og som skaper debatt om veivalg for byen vår.

Vi er svært glade for at mange leser oss. Men nå må vi også be deg om å tegne et abonnement på lokalavisa. Kommer vi over grensa på 1000 abonnenter, kan vi også søke om pressestøtte.

Hjelp nabolaget ditt og hold deg oppdatert, tegn et abonnement på VårtOslo.

Powered by Labrador CMS