#valg17: Hva vil du gjøre for Oslo?

Trine Skei Grande. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Trine Skei Grande (V) vil ha bedre sosiale ordninger for gründere og småbedrifter

Publisert

Trine Skei Grande ønsker blant annet å fjerne arbeidsgiveravgiften for de tre første ansatte, slik at gründere og småbedrifter kan skape flere arbeidsplasser.

#valg17: Folkevalgt for Oslo

  • 11. september er årets stortingsvalg. Frem til da vil VårtOslo vite hva Oslos folkevalgte har gjort for Oslo i foregående periode. Og vi vil vite hva Oslo-representanten har tenkt å gjøre for Oslo i kommende periode.

Vi har spurt Venstres partileder og førstekandidat i Oslo, Trine Skei Grande, om hva hun har gjort for Oslo de fire siste årene, og hva hun har tenkt å gjøre dersom hun blir gjenvalgt til Stortinget, hvor hun har vært siden 2005.

Har sikret støtte til Melafestivalen

— Hva har du gjort for Oslo i fireårsperioden på Stortinget som har gått?

— For meg har det vært viktig å sikre statlig støtte til nytt Munchmuseum og støtte til rehabilitering av Nationaltheateret. Jeg er stolt over at Venstre sikret støtte til Melafestivalen og Melahuset, og at vi har styrket Oslos kommunale barnevern.

— Vi har sørget for Veksthus på Tøyen og reddet den franske skolen. Så er det viktig for Venstre at Mira-senteret, Caritas, Monitenk og Samora har fått bevilgninger. Og ikke minst at vi fikk på plass et overnattingstilbud og humanitære tiltak til ressurssvake jobbsøkere.

— Våre satsninger på billigere barnehage, forsøk med gratis AKS og mer videreutdanning av lærere er også viktig for Oslo. Vi har løftet kollektivtransporten, sørget for en kraftøkning i salget av miljøvennlige biler og fått på plass en belønningsordning hvor Oslo har fått 7,5 millioner til tiltak for å kutte klimautslipp. Studentene i Oslo har fått utvidet studiestøtte, flere studentboliger og flere studieplasser på universitetet og høgskolen.

Vil ha bedre sosiale ordninger til gründere

— Hva vil du gjøre for Oslo hvis du blir valgt til Stortinget igjen?

— Jeg vil løfte det frie kulturfeltet og sikre bedre vilkår for kunstnere og kulturarbeidere, og mener kunstnere må få ta i bruk Botsen. Jeg vil gi alle barn mulighet til å gå i barnehage og delta på SFO, og styrke skolen ved en økt satsing på videreutdanning av lærere.

— Jeg ønsker å gjøre det enklere å leve miljøvennlig, med billigere og bedre kollektivtransport, omlegging til miljøvennlige biler og raskere togforbindelse til storbyene i Norge og til København og Gøteborg.

— Jeg ønsker og å bedre sosiale ordninger til gründere og småbedrifter, og fjerne arbeidsgiveravgiften for de tre første ansatte, slik at de kan skape flere arbeidsplasser.

Trine Skei Grande. Foto: Mona Lindseth/Venstre

— Vi må få et mer klimavennlig samfunn

— Hva mener du er viktigst for Oslo framover?

— Det viktigste for Oslo er å sikre en god integrering ved å prioritere skole og bekjempelse av fattigdom. Jeg er også veldig opptatt av at Oslo skal være en levende kulturby med like muligheter for alle uavhengig av sosial bakgrunn. Og så må vi få til en omlegging til et klimavennlig samfunn, med miljøvennlig transport, nye grønne arbeidsplasser og en mer bærekraftig energibruk.

— Og siste spørsmål: Hva har du gjort i sommerferien?

— I sommer har jeg reist rundt i landet i elbilen min og møtt folk som er opptatt av å skape arbeidsplasser, bidra i samfunnet og være på lag med framtida. Jeg har møtt gründere med fantastiske idèer, drivende engasjement og stor tro på det de driver med. Og så har jeg hatt noen dager hjemme i hagen min i gamlebyen, hvor naboene og jeg dyrker alt fra jordbær til søtpotet. Det har vært en fantastisk fin oppladning til innspurten i valgkampen.

Powered by Labrador CMS