Demonstrasjon til støtte for Palestina og Gaza utenfor Stortinget torsdag morgen.
Palestina-aktivister følger med på hva Stortinget stemmer i forbindelse med et forslag om sanksjoner mot Israel.

Demonstrasjoner utenfor Stortinget før Gaza-avstemning

En aksjon til støtte for Palestina strakte seg tett inn mot inngangen til Stortinget torsdag. Et forslag om Israel-sanksjoner skal opp, men får ikke flertall.

Publisert

Dagbladet har vært i kontakt med Oslo-politiet som forteller at de er varslet om en aksjon mellom klokka 8 og 10 og anser demonstrasjonen for lovlig, selv om den ikke er på Eidsvolls plass foran Stortinget der normalt demonstrasjoner foregår.

Inngangene blokkeres ikke, og det er ikke problemer med å komme inn på Stortinget, men politikere på vei til jobb måtte gå mellom demonstranter på begge sider av fortauet.

Flere forslag knyttet til krigen i Gaza skalSS behandles i Stortinget torsdag. Blant annet forslag om sanksjoner og våpenembargo mot Israel.

Vil stille oss på sidelinjen

Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har varslet at de kommer til å stemme mot alle forslagene, og det vil dermed få et stort flertall mot seg.

Arbeiderpartiets Åsmund Aukrust, som er andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, sa onsdag til NTB at Norge jobber på alle fronter for å få stoppet krigen, men at han er redd sanksjoner kunne stilt oss helt på sidelinjen i dette arbeidet.

Voteringen om Gaza-forslagene er klokka 14.

Powered by Labrador CMS