— Jeg synes det er både imponerende og gledelig at så mange har deltatt i denne vannsparingsdugnaden, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).
— Jeg synes det er både imponerende og gledelig at så mange har deltatt i denne vannsparingsdugnaden, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).

Regnvær og oslofolks dugnad har hjulpet. - Vi har ingen vannkrise per nå

Vannkrisen i Oslo er langt fra avblåst. Men per nå er det ikke krise, fastslår miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) etter at både regnvær og oslofolks vannsparing har gitt høyere nivå i magasinene i Marka.

Publisert

— Tall fra vann- og avløpsetaten viser at forbruket av vann i Oslo har sunket med mellom 10 til 15 prosent den siste måneden, sier miljøbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG).

Oslofolks vannsparing kombinert med regnvær de siste ukene har hjulpet godt.

Ønsker økt bevissthet rundt vannforbruk

Likevel mener miljøbyråden at det er bra dersom hver og en av oss fortsatt er bevisst eget vannforbruk. Det skal ikke mange tørre uker før nivået i magasinene er på kritisk lavt nivå igjen.

— Vi har ingen vannkrise nå, men med en lavere magasinfylling enn normalt er det ønskelig at hver og en blir mer bevisst sitt vannforbruk og reduserer unødvendig vannbruk, mener Hellvin Stav.

Da vann- og avløpsetaten først gikk ut og ba folk bruke mindre vann, hadde det liten effekt. Men etterhvert som informasjonsarbeidet ble trappet opp kom resultatene.

— 85 prosent sier de har spart vann

Blant annet ble det sendt ut oppfordring per sms om å spare på vannet.

— 85 prosent av byens innbyggere sier de har fulgt oppfordringen om å spare på vannet. Jeg synes det er både imponerende og gledelig at så mange har deltatt i denne vannsparingsdugnaden, sier miljøbyråden.

Dersom det likevel skulle vise seg at nivåene på vannmagasinene i Marka synker igjen, vil kommunen intensivere arbeidet for å få folk til å spare.

— Informasjonsarbeidet og andre tiltak for redusert vannforbruk vil bli ytterligere intensivert dersom utviklingen i vannmagasinenes fyllingsgrad tilsier de, sier Hellvin Stav.

Powered by Labrador CMS