Vålerenga tar onsdag imot Real Madrid i kvalifiseringen til mesterligaen.

Millioner på spill for VIF før møtet med Real Madrid: – Koster å konkurrere på dette nivået

Vålerenga har en mektig oppgave foran seg når Real Madrid gjester Valle i mesterliga-kvalifiseringen onsdag. Et eventuelt avansement vil gi penger i klubbkassa.

Publisert

Oslo-laget tapte 2-1 i det første oppgjøret på spansk jord, og tabelltoeren i Toppserien er dermed avhengig av seier for å kunne avansere til puljespillet i mesterligaen.

Det vil i så fall bety betydelige økonomiske midler for klubben. Seier i playoffen mot Real Madrid gir 100 000 euro, mens avansement til mesterligaens gruppespill vil bety 400 000 euro. I bruttoinntekter vil sportslig suksess onsdag totalt gi i underkant av 5,8 millioner kroner.

– Alle monner drar, så det er selvfølgelig et viktig bidrag. Likevel kan man si at man fortsatt bare er i forstadiet. Når man eventuelt klarer å kvalifisere seg til et gruppespill, handler det om å klare å ta poeng der. Der ligger også de store pengene. Det koster å konkurrere på dette nivået, sier klubbdirektør Harriett Rudd i VIF til NTB.

Det er imidlertid ikke snakk om «blanke» kroner. Rudd påpeker at det skal dekke en del kostnader, eksempelvis reiseutgifter.

– Investeringene må gjøres i forkant

Videre er klubbdirektøren klar på at det kreves investeringer i norsk kvinnefotball for å stabilisere seg på et internasjonalt høyt nivå.

– Hva skal til for å etablere seg på dette nivået?

– Vi er nødt til å investere i trenerteam og i troppen for å ha evnen til å konkurrere på et stabilt høyt nivå. De investeringene må gjøres i forkant, sier Rudd.

– Jeg tror det handler om to ting. Det ene er å bygge toppklubb-miljøer som klarer å konkurrere på et internasjonalt nivå. Samtidig må man se det langsiktige bildet, og jobbe med å få frem flere unge jenter som kan bli neste generasjons profesjonelle fotballspillere, legger klubbdirektøren til.

Konkurrerer på tre fronter

Etter onsdagens mesterligakamp mot Real Madrid, venter noen avgjørende uker på tampen av sesongen for VIF. Hjemme i Toppserien kjemper de blåkledde en innbitt gullkamp med Rosenborg. Med fire kamper igjen skiller det ett poeng i favør trønderne.

Rivalene møtes i Trondheim i siste serierunde, før de uken etter skal gjøre opp om NM-gullet på Ullevaal.

– Vi er veldig fornøyde med å konkurrere på tre fronter, og det er viktig for oss å lykkes. Samtidig bygger vi et langsiktig prosjekt, understreker Rudd.

Hun tror klubben har muligheten til å bite godt fra seg mot spansk motstand onsdag.

– Real Madrid er et godt lag, men vi har alle muligheter. Vi er veldig fornøyd med resultatet i første kamp og tror dette blir en underholdende kamp. Det var gøy i Madrid, så det blir helt topp å få dem hit.

Les mer om kampen i VårtOslo i kveld!

Brann skal også i aksjon i mesterligakvalfisering onsdag. Bergenserne har allerede tatt et sjumilssteg inn i gruppespillet med 4-0-seieren mot Glasgow City i det første oppgjøret.

Powered by Labrador CMS