Truslene fra den siktede mannen, som nå fortsatt varetektsfengsles, ble fremsatt i starten av juni i tilknytning til Oslo Pride.

Mener mann i 20-årene hadde terrorhensikt – forlenger fengsling

Den unge mannen som tidlig i juni fremsatte trusler nekter å oppgi brukernavn og passord til politiet. Nå varetektsfengsles han i ytterligere fire uker.

Publisert

Det var i starten av juni den siktede mannen kom med trusselmeldinger han selv har erkjent å ha sendt. 

Den 20. juni ble mannen fremsatt for fengsling i Oslo tingrett etter å ha blitt pågrepet, siktet for trusler mot Oslo Pride.

Finner terrorhensikt sannsynlig

Torsdag ble påtalemyndighetens begjæring om fengslingsforlengelse inntil fire uker med brev og besøksforbud tatt til følge i Oslo tingrett, som setter fengslingsfristen til 15. august.

Dette innebærer at siktede kan holdes i varetektsfengsel inntil noe annet bestemmes av påtalemyndigheten eller retten.

«Siktede har erkjent å ha sendt trusselmeldingene. Retten finner det sannsynlig at han hadde terrorhensikt», heter det blant annet i kjennelsen.

Vil ikke oppgi brukernavn og passord

Retten viser videre til rettskjennelsen fra 20. juni, der faren for bevisforspillelse er blant det som trekkes frem.

«Retten viser til at det er gjort noe beslag i saken, men at gjennomgangen er ressurskrevende. Det vises også til at siktede ikke har ønsket å oppgi brukernavn og passord til elektroniske enheter som gir enkel tilgang til innholdet. Siktede vil videre ha reell mulighet til å slette bevis via skytjenester. Sakens art og alvor gir også siktede sterk motivasjon til å slette eller fjerne bevis dersom han løslates», het det i kjennelsen den gang.

Powered by Labrador CMS