16-åring knyttes til 12 ran på ulike steder i Oslo – to mindreårige også siktet

– Felles for de fornærmede er at de er unge gutter i alderen 12 til 16 år, opplyser Oslo-politiet som nå har pågrepet en ung gutt samt siktet to mindreårige.

Publisert

– Politiet har i dag pågrepet en 16 år gammel gutt og siktet ham for til sammen 12 tilfeller av ran eller medvirkning til ran på ulike steder i Oslo de siste to ukene. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag etter helgens mange tilfeller av Vipps-ran mot mindreårige.

Bare lørdag ble det registrert fem ulike Vipps-ran på Grünerløkka, Grønland, Majorstuen og Helsfyr.

– Det skal ha blitt fremvist kniv i flere av tilfellene. Det er blitt brukt flere ulike metoder for å oppnå ransutbytte, blant annet trusler om tilgang til Vipps for visning av saldo og videre kontantuttak, opplyste politiinspektør Joacim Paulsen mandag.

Etterforskes i sammenheng

– I forbindelse med etterforskningen av sakene har politiet i tillegg identifisert to andre unge gutter som også har status som siktet i flere av tilfellene. Begge disse er under den kriminelle lavalder og vil derfor følges opp av omsorgspersoner og/ eller barneverntjenesten som vil vurdere aktuelle tiltak, heter det videre.

– Sakene dette gjelder er de samme som har vært omtalt de siste dagene og som etterforskes i sammenheng. Felles for de fornærmede er at de er unge gutter i alderen 12 til 16 år, legges det til fra politiets hold.

– Uavhengig av om de kan straffes 

– Av hensyn til den pågående etterforskningen og alderen til de involverte, ønsker ikke politiet å dele ytterligere detaljer i saken på det nåværende tidspunkt. Sakene er imidlertid høyt prioritert, og politiet vil etterforske disse fullt ut uavhengig om gjerningspersonene kan straffes eller ikke på grunn av lav alder, understreker Oslo-politiet.

Advokat Cecilia Dinardi er oppnevnt som forsvarer for den siktede 16-åringen mens advokat Britt Kjelleberg er oppnevnt som bistandsadvokat for de fornærmede.

Powered by Labrador CMS