Ragna Marie Fjeld i Oslo Badstuforening holder foredrag om badstueflåter i Oslo. Bak henne står den tyske "saunabilen" Rune Sauna, oppkalt etter Rune Reite i Oslo Badstuforening.

Byens flytende badstuer får internasjonal oppmerksomhet: Oslo Badstuforening invitert til Kiel for å fortelle om suksessen

Forrige uke ble Oslo Badstuforening invitert til Kiel for å snakke om deres suksess med flytende badstuer. — Vi får ofte henvendelser fra utlandet av ulike foreninger og bedrifter som vil starte badstue. Det kommer av at vi er helt i front i badstueinnovasjon, sier Ragna Marie Fjeld i foreningen.

Publisert

De flytende badstuene som ligger ved Operahuset har fått stor oppmerksomhet blant det internasjonale badstumiljøet. I Kiel spesielt har en lokal badstuforening siden 2019 prøvd å kopiere suksessen med Oslos flytende badstuer.

Oslo Badstuforening ble derfor invitert til en innovasjonsfestival i Kiel for å snakke om nettopp badstueflåter og konseptets suksess. — Det er stor entusiasme for badstue i Kiel, så vi ble godt mottatt, forteller Ragna Marie Fjeld i Oslo Badstuforening.

— Kiel er en by veldig mange nordmenn har et forhold til, så vi syntes dette virket morsomt og tenkte det var noe vi måtte gjøre, forteller Fjeld. Sammen med resten av Oslo Badstuforening snakket de på festivalen om badstueflåtene i Oslo.

Fikk tysk sauna oppkalt etter seg

I 2019 hadde Oslo Badstuforening et dugnadsprosjekt hvor badstuentusiastene fra Kiel dukket opp. De ble såpass inspirerte at de dannet sin egen forening, Rune Sauna, som de oppkalte etter badstumester Rune Reite i Oslo Badstuforening.

Rune Reite er svært smigret over at en engasjert badstueforening i Tyskland oppkalte seg etter han. Her vinker han glad foran saunabilen.

— Det var jo veldig smigrende, sier Rune Reite. — Jeg lurte først på om det var navnet mitt eller om det var runetegn de refererte til, fortsetter badstumesteren, og forteller at det var flere personer under oppholdet i Kiel som spurte om han faktisk var den Rune som foreningen var oppkalt etter.

Rune Sauna har laget en midlertidig badstue-bil. Den skal være med på investeringen av en fremtidig, flytende badstue. Reite forteller at å se navnet sitt på en slik bil som kjørte rundt fikk ham til å føle seg litt "VIP".

Hittil har Rune Sauna tjent inn 15.000 euro, som skal investeres i en flytende sauna i Kiel. — Det er gøy at Oslo Badstuforening inspirer over landegrensene, sier Reite.

Powered by Labrador CMS