Ring 2 krysser Uelands gate. Nå er den viktige ferdselsåren stengt fra Vogts gate til Sognsveien, opplyser politiet.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Vannlekkasje på Voldsløkka skaper store problemer. Ring 2 stengt mellom Sognsveien og Vogts gate

En større vannlekkasje på Voldsløkka er stanset men skaper fortsatt trafikkaos. Politiet stengte mandag ettermiddag all ferdsel på Ring 2 mellom Sognsveien og Vogts gate.

Publisert

Selv om lekkasjen er stoppet, forblir Ring 2 trolig stengt i flere timer. Lekkasjen i det som er en hovedvannledning, oppsto like før klokken 16.

Rundt 17.15 opplyste brannvesenet at lekkasjen er stoppet. Ifølge NRK et det en hovedledning, en såkalt 400 millimeterledning, som er skadd.

— Ring 2 trolig stengt i flere timer

— Det er en omfattende vannlekkasje. Vi har fortsatt ikke oversikt over skadene. Vi har til nå fokusert på skadebegrensning. Så får vi se hvor mye skader det er når vannet er stengt av, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er meldt kaldere vær og kuldegrader. Det kan føre til ytterligere problemer ettersom vannet fryser. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Ring 2 er stengt mellom Sognsveien og Vogts gate. Ifølge politiet forblir veien trolig stengt i flere timer fremover.

— Det kan også være at vannmengdene har skylt unna grus og masse fra under veibanen. I så fall er veien ikke trygg å kjøre på selv når vannet er borte, opplyser operasjonslederen.

Vannet kan fryse i natt

Pedersen opplyser at det er mye kø grunnet lekkasjen.

— Det er mandag ettermiddag og mye trafikk, sier han.

Vann som blir liggende i Oslos gater, kan også snart komme til å fryse.

— Det blir flere kuldegrader i natt og i morgen tidlig, sier Pedersen.

Ifølge Yr er det spådd kuldegrader i Oslo fra og med klokken 20.

Powered by Labrador CMS