Vålerenga og Rosenborg møtes i cupfinalen på Ullevaal stadion 25. november. Her avbildet på samme gressmatte ved en tidligere anledning.

Tap gjør at finalekamp flyttes

NM-finalen i fotball for kvinner mellom Vålerenga og Rosenborg flyttes tilbake til 25. november. Kampstart er klokken 16.15.

Publisert

Dermed havner cupfinalen på sin opprinnelige dato. I september flyttet Norges Fotballforbund kampen til søndag 26. november fordi det var mulighet for at Vålerenga skulle spille mesterligafotball i midtuken.

Ettersom Vålerenga ble slått ut i Europa-kvalifiseringen, flyttes kampen tilbake til lørdag 25. november.

– Lørdag er den beste dagen for å skape mest mulig oppmerksomhet rundt cupfinalen og ikke minst for å skape best mulige rammer rundt kampen på Ullevaal, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i NFF. 

– Det er liten tvil om at dette legger forholdene bedre til rette for VIF- og RBK-supportere, som ønsker å få med seg både cupfinalen for kvinner på lørdag og seriekampene for herrer på søndag, fortsetter han.

Vålerenga-spiller tatt ut

Tidligere onsdag ble det for øvrig kjent at Vålerenga-spiller Mimmi Löfwenius Veum hentes inn til den norske landslagstroppen i fotball mot Frankrike den kommende uken.

Veum kommer inn som erstatter etter at det ble klart at både Ada Stolsmo Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten er ute med skade, opplyser Norges Fotballforbund.

– Vi ville gjerne ha med Mimmi, og Mimmi ønsket å spille for Norge. Ettersom hun er norsk statsborger og ikke har spilt A-kamper for Sverige, var det en formalitet å få henne spilleklar, men slike prosesser tar gjerne litt tid, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

– Vi er takknemlige for den gode og raske jobben som er lagt ned av NFF, Fifa og det svenske fotballforbundet. Mimmi er en erfaren angrepsspiller med mange kvaliteter, som kan bidra både på og utenfor banen i det norske landslaget, sier Smerud.

9000 solgte billetter

Norge møter Frankrike på både fredag og tirsdag i nasjonsligaen. Kampene er uhyre viktige for Leif Gunnar Smeruds tropp.

Veum har hatt en fantastisk sesong hvor hun har representert både Lillestrøm og Vålerenga.

NFF opplyser at det er solgt over 9000 billetter til den første kampen mot Frankrike på Ullevaal.

Powered by Labrador CMS