– Det er ulike måter vi kan finansiere billettpriskutt på. Man kan bruke noe bompenger, bykassefinansiering og midler fra staten, sier miljøbyråd Sirin Stav.

MDG i Oslo vil la studentene reise kollektivt med barnebillett

Miljøpartiet De Grønne vil at studenter som reiser kollektivt i Oslo, bare skal betale barnebillett. Høyre reagerer og kaller det valgflesk.

Publisert

MDG har sittet i byrådet i hovedstaden sammen med Arbeiderpartiet siden 2015 og har fått gjennomslag for flere kampanjer for å øke andelen som reiser kollektivt. 

I dag får studenter som kjøper månedskort rabatt, men foran høstens valg vil partiet at også reisende studenter med enkeltbilletter skal få reise rimelig.

– Må komme tilbake til finansieringen

Nå går partiet inn for at studenter skal få reise på barnebillett. Tiltaket kan få en prislapp på 15 millioner kroner i Oslo og 9 millioner i Akershus. Hvordan det skal finansieres, er derimot ikke klart.

– Det er ulike måter vi kan finansiere billettpriskutt på. Man kan bruke noe bompenger, bykassefinansiering og midler fra staten. Helt konkret hvordan det skal finansieres må vi komme tilbake til, sier miljøbyråd Sirin Stav til Universitas.

– MDG har null troverdighet

Mathilde Tybring-Gjedde (H) kaller MDGs utspill for valgflesk.

Stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde (H) har reagert på utspillet fra MDG. 

Hun viser også til en pågående kampanje hvor prisene på månedskort er redusert med 40 prosent fram til 15. september. Hun kaller hele tiltaket for valgflesk.

– MDG har null troverdighet. De lovet kutt i kollektivprisene i 2019, men har endt med å stemme imot forslag fra Høyre og Venstre om priskutt siden, sier hun.

Powered by Labrador CMS