Fra fredag og ut desember kjører juletrikken rundt i Oslos gater.

Fra fredag skaper Sporveien julestemning og kjører lystrikken i Oslos gater

På fredag tennes lysene på trikk nr. 137. Lystrikken kjører i hele desember og sprer julestemning og glede. Ordfører Marianne Borgen står for selve tenningen.

Publisert

Sporveien er kjent for å pynte en av trikkene med julelys og arrangere juleutstilling på Valkyrien T-banestasjon. Begge deler for å skape julestemning i bybildet.

Ideen om å sette lys på en trikk ble klekket ut av Sporveisansatt i 2014 og hvert år etter det har en julepyntet trikk trafikkert Oslos trikkelinjer i desember. Det er stor stas å være vognfører på lystrikken, og spesielt gøy er det å være med den dagen lysene tennes.

Marianne Borgen får æren av å åpne årets juletrikk.

– I Sporveien gleder vi oss hvert år til å skape julestemning for alle i byen og de som reiser kollektivt. Vi er stolte av å skape julestemning og spre juleglede for mange, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunn i Sporveien, Torgeir Kristiansen, i en pressemelding.

Juleutstillingen på Valkyrie Plass

Sporveien har gjort flere grep for å redusere energiforbruket og strømkostnadene.

– Vi gjort grundige vurderinger, og funnet ut at julebelysning utgjør et svært lavt energiforbruk da alle lysinstallasjonene består av LED-lys. Vi velger derfor tradisjon tro å gjennomføre de faste juleaktivitetene vi vet at mange setter stor pris på, sier Kristiansen.

Også Sporveien ønsker å bidra til å skape julestemning i byen.

Også juleutstillingen på Valkyrie Plass åpner på fredag og vil være å se på nedadgående perrong i hele desember. Juletablået på nedlagte Valkyrie Plass T-banestasjon strekker seg flere år tilbake i tid. Kjører du med T-banen fra Majorstuen i retning Nationaltheatret kan du få med deg glimt av årets utstilling.

Powered by Labrador CMS