Oslo 20231024. Magnus Birkelund (Frp) under pressetreff på Oslo rådhus hvor Frp, KrF, Venstre og Høyre presenterer samarbeidsavtale for nytt byråd i Oslo.
Gruppeleder Magnus Birkelund (Frp) synses det er synd at forhandlingene er brutt.

Brudd i budsjettforhandlingene i Oslo: – Fortsatt for mye MDG-politikk

Det er brudd i forhandlingene mellom Fremskrittspartiet og byrådet. Partiet mener at de ikke har blitt møtt på nok punkter. – Det er synd.

Publisert

Bruddet skjer etter at Frp takket nei til forslaget som nå ligger på bordet, på bakgrunn av manglende gjennomslag.

– Det er synd at forhandlingene nå er brutt. Fremskrittspartiet har hele tiden vært klare på at vi ønsker å forhandle. Vi har ønsket en satsing på eldreomsorg, samferdsel og idrett. Noe har vi blitt møtt på, men det som ligger på bordet fra byrådspartiene var totalt sett ikke godt nok, sier Frps gruppeleder i bystyregruppen Magnus Birkelund.

– Vi ønsker å se en tydelig forskjell fra det forrige byrådet gjennom å satse på saker som er viktig for innbyggerne i Oslo. Da er det synd at byrådet ikke har ønsket å komme oss mer i møte, legger han til.

– For mye MDG-politikk

Byrådet, som består av Høyre og Venstre, trenger flertall fra Frp og KrF for å få flertall for budsjettet.

– Budsjettet som det ligger nå, har fortsatt for mye spor av MDG-politikk, sier Birkelund.

Han legger også til at de er klare til å gjenoppta forhandlingene.

Ifølge en pressemelding, inviterer Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti til pressebrief angående budsjettforlik for Oslo-budsjettet i morgen kl. 08:30 på Rådhuset.

Powered by Labrador CMS