BREV FRA REDAKTØREN

Vennene Marianne Hem Eriksen (t.v.) og Mari Malmer holder litt ekstra avstand mellom seg når de nyter sola på Birkelunden på Grünerløkka.

Nå har VårtOslo-abonnementet kommet. Og vi trenger hjelp fra deg

Under koronakrisen merker vi et større sug etter nyheter enn noensinne før, og vi merker hvor viktig det er for oslofolk å lære hva som skjer. Men VårtOslo trenger din støtte for å overleve.

Publisert

Sjelden har vi følt så sterkt på betydningen av å informere oslofolk om hva som skjer som under koronakrisen. Folk lurer på om de blir smittet av koronavirus på t-banen? Hva som skjer med 17. mai? Hvorfor Botanisk hage er stengt? Hva som skjer med kolonihagen? Hvordan byens fattige blir tatt vare på?

VårtOslo forsøker å opplyse om disse og andre spørsmål, som vi får fortløpende. At vi skal gjøre denne jobben, sier seg selv. Vi tenker også til vanlig at en viktig forutsetning for at folk skal kunne handle rasjonelt og ta opplyste valg, er at de får tilgang til informasjon.

Det er bare det at under koronakrisen merker vi trangen etter informasjon ekstra sterkt. Og det er jo ikke rart. Til vanlig diskuterer folk med kolleger, medstudenter og venner om hva som skjer rundt oss. Men nå om dagen sitter folk isolerte i sine hjem og er mer enn noensinne avhengig av faktabaserte nyhetskilder som oppsummerer og oppdaterer på hva som skjer i byen.

Blir en abonnementsavis

VårtOslo startet opp for tre år siden. Vi syntes det var trist og et savn at Oslo manglet lokalaviser som dekket byen vår. Etter at Aften og DittOslo bukket under i 2014, havnet Oslo, landets suverent mest folkerike by, i en journalistisk blindsone.

Siden den gang har VårtOslo vokst. Vi lager stadig flere saker, til stadig flere lesere og blir rent ned av henvendelser. Men selv om mange leser oss, er det ikke gitt at avisen overlever koronakrisen.

Vi har så langt overlevd på annonsesalg, men merker nå at annonsesalget faller som en stein. For å få flere bein å stå på økonomisk og for å klare å dekke de små og store hendelsene som fargelegger byen, har vi lenge jobbet med å bli en abonnementsavis. Noe vi gjør denne uken.

Målet er 1000 abonnenter

Men skal vi fortsette å eksistere i den andre enden av denne krisen og fortsette å lage saker på hva som skjer i nærmiljøet ditt, trenger vi din hjelp. Vi avhenger av at du tegner et abonnement på VårtOslo.

Vi lover at pengene vil gå uavkortet til å bli bedre på å dekke byens nærmiljøer, som Sinsen, Bislett, Nydalen, Gamlebyen, Løren og Majorstuen.

Målet vårt er 1000 abonnenter innen utgangen av året. Da vil vi kvalifisere til å få pressestøtte og er på vei inn i tryggere farvann. Hjelp oss å holde oslofolk informerte, ta et abonnement her.

Powered by Labrador CMS