Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at Sian-leder var involvert i en trafikkulykke. Foto: Annika Byrde / NTB

Sian-leder i ulykke på E6 – video viser bil som kjører inn i dem flere ganger

Flere personer fra den islamfiendtlige organisasjonen Sian var involvert i en trafikkulykke på Mortensrud i Oslo lørdag. De sier at de som kjørte på dem gjorde det med vilje.

Publisert

Oslo-politiet opplyser at de har kontroll på en bilist som var involvert i ulykken, men som hadde kjørt fra stedet da politiet ankom.

— Vi bekrefter at representanter fra Sian er involvert i trafikkulykken. Det påstås at bilen er påkjørt med vilje, men det er for tidlig å fastslå hva som er hendelsesforløpet, skriver Oslo-politiet.

Sian-leder Lars Thorsen sier til VG at det var fem personer om bord i bilen, og at de var på vei fra en politisk markering der de hadde brent en koran. Bilen de satt i, havnet på taket.

Blir påkjørt flere ganger

En video som viser påkjørselen, viser at Sian-lederen brenner det som tilsynelatende er en koran i et veikryss. Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

De blir fulgt etter av en personbil, som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6. Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien. Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket. Det er store trafikale problemer i området etter ulykken.

Politiet undersøker

— Vi har ikke sett den videoen. Det påstås at den har blitt kjørt på med vilje. Det undersøker vi nå, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet til VG.

Sian skulle opprinnelig holde en markering utenfor Stortinget lørdag, der det også var planlagt å brenne en koran. Denne markeringen ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg.

Powered by Labrador CMS