Drøbak 20230524. Det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford på vei inn Oslofjorden, her ved Drøbak. Skipet er verdens største krigsskip og skal ligge i havn i Oslo i fire dager. Her passerer skipet Oscarsborg, hvor tyskernes Blücher ble senket 9. april 1940.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
To loser er om bord på verdens største krigsskip USS Gerald R. Ford for å lose det trygt inn Oslofjorden. Her passerer skipet Oscarsborg, hvor tyskernes Blücher ble senket 9. april 1940.

Tidenes dypeste losoppdrag inn Oslofjorden – måtte endre foreslått rute

To loser er om bord på verdens største krigsskip USS Gerald R. Ford for å føre det trygt inn Oslofjorden.

Publisert

– Det har blitt loset inn cruisefartøy som er like store, men de har ikke gått like dypt. Så det er dybden som er den store utfordringen. Hangarskipet holder seg marginalt innenfor maksdybden i seilingsforskriften for Oslofjorden, forklarer losene i en pressemelding fra Kystverket.

Kystverkets lostjeneste fikk en henvendelse om det er praktisk mulig å ta krigsskipet inn til Oslo. I henvendelsen ble det foreslått en rute som Kystverket vurderte til å ikke være dyp nok.

– Vi kom med våre innspill tilbake, og gjennom dialog endte vi opp med en rute som både vi i Lostjenesten og fartøyet er tilfreds med og mener skal la seg gjennomføre på en trygg måte.

Powered by Labrador CMS