Sivilforsvaret vil ikke avsette mannskaper til å hjelpe Oslo kommune om byrådsleder Raymond Johansen skulle be om det.
Sivilforsvaret vil ikke avsette mannskaper til å hjelpe Oslo kommune om byrådsleder Raymond Johansen skulle be om det.

Sivilforsvaret vil ikke sette inn mannskaper i hovedstaden

Oslos byrådsleder vurderer å be om at Sivilforsvaret settes inn for å sørge for at koronabestemmelsene følges. Unødvendig, mener sivilforsvarssjefen.

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vurderer å be om at Sivilforsvaret settes inn i påsken for å påse at folk holder avstand og unngår store folkeforsamlinger.

Sivilforsvaret selv sier de er skeptiske til en slik beordring.

— I utgangspunktet oppfatter vi ikke dette som kritisk og akutt nok og ber Oslo kommune om å vurdere andre alternativer først, skriver sjefen for Sivilforsvaret, Tore Ketil Stårvik, til Forsvarets forum.

Ber om at det finnes andre alternativer

Stårvik mener at Oslo kommune bør se etter andre alternativer – som egne ansatte, frivillige organisasjoner eller private vekterselskaper der flere nå er permitterte.

— Vi har stor respekt for at våre mannskaper også har vanlige og viktige jobber og vi må forvalte tjenesteplikten klokt. Vi har ikke flere enn det vi har, og vi er også utsatt for sykdom og karantener, skriver Stårvik.

Sivilforsvarssjefen er redd for at et ja til bistand i Oslo vil kunne gå ut over deres generelle mulighet til å bistå om andre behov skulle dukke opp.

— Vi vet det og blir skogbranner, flommer og redningsoppdrag, og vi blir snart utsatt for samtidighets utfordringer. Derfor er det viktig at Oslo kommune og øvrige kommuner enn så lenge finner gode alternative løsninger. Men vi har høy beredskap, vi stiller når vi bør og må, og når det er tid for det, avslutter Stårvik.

Powered by Labrador CMS