I april nedsatte statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) en uavhengig granskningskommisjon for å kartlegge myndighetenes håndtering av koronakrisen.

Oslofolk mest kritiske: To av tre mener Norge var dårlig forberedt på koronapandemien

Mer enn annenhver nordmann mener Norge var dårlig beredt til å håndtere en pandemi som korona. Mest kritisk er folk i Oslo - her mener 66 prosent at landet ikke var godt nok forberedt.

Publisert

Bare én av tre spurte mener Norge var godt nok forberedt.

55 prosent svarer nei til at Norge var godt nok beredt på å håndtere en pandemi som korona, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion.

33 prosent svarer ja, mens 12 prosent vet ikke.

Menn mer kritiske

Ifølge undersøkelsen er menn mer kritiske enn kvinner. 59 prosent av menn og 52 prosent av kvinner mener Norge var dårlig forberedt. Oslofolk er mest kritiske – her mener to av tre (66 prosent) at Norge ikke var godt nok forberedt.

I april nedsatte regjeringen en uavhengig granskningskommisjon for å kartlegge myndighetenes håndtering av koronakrisen. Kommisjonen skal levere sitt arbeid innen utgangen av mars 2021.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS