Kolbotn-dødaren Maruschka Waldus sørget nok en gang for Vålerenga-seier mot Kolbotn lørdag Foto: Christian Boger

Kolbotn-dødaren Maruschka Waldus sørget for nok en Vålerenga-seier

Hun skårer ikke ofte, men hun skårer "alltid" mot Kolbotn. Vålerenga-stopper Maruschka Waldus sørget for at alle tre poengene ble igjen på Intility arena etter lørdagens toppseriekamp mot Kolbotn.

Noen mener kampene mot Kolbotn er et lokalderby. Andre ikke. Lørdag var det uansett duket for et "miniderby" på Valle. Og oslojentene tok alle poengene på et regnvått Intility arena. Dagens store helt ble VIFs midtstopper Maruschka Waldus.

— Det var et herlig slått frispark av Sherida Spitse. Jeg kom i bakrom og kunne bare sette hodet til, forteller en lykkelig målscorer til VårtOslo rett etter kampen.

Midtbanemotor Sherida Spitse og Vålerenga-jentene var ofte ett skritt eller to foran motstanderne fra Kolbotn lørdag ettermiddag. Foto Christian Boger

— Skulle drept kampen i første omgang

Den 27 år gamle midtstopperen fra Nederland er ikke kjent som noen stor målmaskin. Dagens skåring var bare hennes andre i Vålerenga-drakt. Også den første kom mot dagens motstander Kolbotn.

— Det var viktig å vinne, men jeg synes ikke vi spiller opp mot vårt beste, mener Waldus.

Fram til skåringen etter 21 minutter, hadde kampen vært relativt jevn. Etter skåringen tok oslolaget over mye av banespillet, og skapte flere gode målsjanser. Men noen flere skåringer ble det derimot ikke.

Kolbotn-forsvaret slet stadig mot kjappe Vålerenga-angripere. Her er det Natasha Dowie som tas hånd om på en noe ureglementert måte. Foto Christian Boger

— Vi bør drepe kampen i første omgang, det har vi sjanser nok til. I andre omgang initerer vi Kolbotn inn igjen i kampen, men heldigvis står vi i mot et lite press mot slutten, smiler matchvinneren.

— En viktig seier

Selv om alle tre poengene ble igjen på Valle lørdag, var ikke kampen noen stor forestilling fra noen av lagene.

Rett fra en 6-2 seier i serien over Røa, hadde kanskje hjemmepublikummet håpet på en bedre forstilling fra østkantjentene. I stedet fikk de det som vel må betegnes som en skikkelig sliteseier.

— Dette var en kamp det var utrolig viktig å vinne og det gjorde vi. Nå kan vi ta med oss et momentum inn i et par viktige uker med store kamper i både cup og serie, sier trener Monica Knudsen.

Maruschka Waldus skåret ikke bare ett mål. Hun var også farlig frampå flere ganger i løpet av kampen. Foto: Christian Boger

Hun er svært glad for at jentene hennes har kommet godt fra en svært hektisk kampperiode de siste  ukene.

— Nå skal det bli godt med en ukes pause fram til neste kamp, før vi får tre store kamper på en uke, understreker Knutsen.

De tre kampene er først Lillestrøm borte neste lørdag, før jentene hennes onsdagen etter spiller kvartfinale i cupen hjemme mot Avaldsnes. Deretter avsluttes en travel uke med byderby borte mot Lyn på kunstgresset på Kringsjå.