På 81-bussen utover langs Bunnefjorden kunne VårtOslos fotograf slå fast at folk har munnbind. Men avstanden var det verre med.

Fullt på busser til strender ved Bunnefjorden. Passasjerer til øyene frakjørt ved Rådhuskaia

Mange vil ut i finværet og det fører til trengsel på øyfergene og busser til badeplasser. Men koronaregler gjelder fortsatt for Oslos kollektivtransport. — Oppfordringen er at folk ikke skal reise hvis de ikke må, sier Ruter.

Publisert

— Vi har hatt noen frakjøringer i dag, sier pressevakt Knut Martin Løken i Ruter lørdag ettermiddag.

Han opplyser at det kjøres med full kapasitet på både ferger og busser. Men minner om at koronaregler fortsatt gjelder for Oslos kollektivtransport.

— Bruk munnbind og hold avstand

— Vi har veldig stor forståelse for at folk vil ut og gleder seg over at Oslo er gjenåpnet. Men retningslinjene for kollektivtrafikken har ikke forandret seg, sier pressevakten.

Det betyr at det folk fortsatt skal bære munnbind og holde avstand om bord på busser, ferger, T-bane og trikk.

Lange køer på Rådhuskaia er blitt vanlig på fine sommerdager. Under korona har øyfergene en maksgrense på 100 passasjerer per avgang.

På 81-bussen utover langs Bunnefjorden kunne VårtOslos fotograf slå fast at folk har munnbind. Men avstanden var det verre med om bord i det som for oslofolk nærmest er badebuss på varme, fine sommerdager.

På fergene kunne hver avgang med øyfergene før korona ta 236 passasjerer. Nå er det en streng begrensning på 100 passasjerer per avgang, opplyser Ruter.

Skyet men fortsatt varmt søndag

— Oppfordringen om å ikke reise hvis du ikke må gjelder fortsatt, sier Løken til VårtOslo.

— Hvis du likevel drar ut til øyene ber vi deg ikke vente til siste avgang. Og husk avstand i køen også når du skal hjem, sier pressevakten.

Han understreker at kollektivselskapet vil tydelig oppdatere reiseoppfordringene når den tid kommer. Men sier at det ikke er like fullt over alt.

— Samordningssentralen vår opplyste tidligere lørdag at det var godt med plass på bussene ut til Marka, sier Løken.

Yr.no melder om fortsatt sommertemperaturer søndag, med godt over 20 grader i Oslo. Det skal være sol på morgenen, men fra rundt klokken 11 på formiddagen vil det skye til. Og på ettermiddagen kan det dukke opp en skur eller to i hovedstaden, melder Yr.

Powered by Labrador CMS