— Jeg ønsker strengere lovgivning. Vi ønsker å få bedre kontroll av bruken av elektriske sparkesykler, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Samferdselsministeren kaller inn Oslo og andre byer til møte om elsparkesykler

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil ha strengere regulering for elsparkesykler og kaller inn storbyer, kommuner og utleieaktører til et møte.

Publisert

— Jeg ønsker strengere lovgivning. Vi ønsker å få bedre kontroll av bruken av elektriske sparkesykler, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) til NRK.

— Det tror jeg både de som bruker elsparkesykkel, og de som går i gatebildet, er opptatt av. De ønsker at det skal være trygt å bruke det, sier samferdselsministeren.

Hareide viser til at det har vært flere alvorlige ulykker på elsparkesykkel og sier at denne sommeren har vært mer krevende enn tidligere somre.

Møter torsdag og fredag

I Oslo har kommunen tirsdag holdt møte med aktørene, som innen torsdag skal komme med forslag til løsninger for parkering, brukeropplæring, rydding av sykler og patruljering, opplyser kommunikasjonsrådgiver Niklas Lynau i bymiljøetaten til NTB.

— Vi har hatt en god dialog med alle sparkesykkelaktørene i dag, sånn at vi skal unngå det kaoset som vi ser i Oslo. Vi ønsker at de skal ta ansvar, og det ønsker aktørene selv også, sier Lynau.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS