Foto: Eira Haugbro

Årets OBS-revy er morsom, underholdende og absurd. Men for lettbeint

OBS-revyen kunne kommet i toppsjiktet blant årets skolerevyer. Hvis den hadde hatt mer dybde og politisk sting.

Årets OBS-revy heter «Dum» og handler om å fremstå smart, selv om man ikke alltid føler at man innfrir denne forventningen. Hvor dum man kan føle seg og hvordan føles skammen over ikke å åpne champagnen riktig, uttale ord galt eller ikke vite hvem Larry David?

Idiotien kommer på løpende bånd, noe som kanskje kan bli litt påfallende. For eksempel den om eiendomsutvikleren som ikke forstår at miniatyrmodellen ikke er i reell størrelse. Kanskje litt teit.

OBS-revyen

Instruktører: Hans Jacob Wernersen, Håvard Wist, Ellen Andenæs Sekulic. Skuespillere: Klara Mohn, Gaël Peebles, Adrian Holte Kristiansen, Ida Sæther, Ylva Thedin, August Hein Hammer, Tuva Dana. Spilles på Oslo by Steinerskole fra 4.–11. januar.

Samtidig er det mange sketsjer som fungerer godt, for eksempel den om raneren som gir mobilnummeret sitt til et av ofrene, slik at denne kan vippse han pengene, da ingen lenger har kontanter. Eller GPSen som tar kontroll over bilen til føreren og leder han inn på ville veier.

Foto: Eira Haugbro

Gode sketsjer

Konseptet er godt og fullt av potensial. Jeg vektlegger ofte hvorvidt revyene følger en rød tråd, har en tilbakevendende handling eller om de fokuserer på enkeltsketsjer. Det optimale er en blanding og at man kommer tilbake til et overordnet tema, helst politisk. Det gjør ikke OBS-revyen.

Her står alle sketsjene på egne bein. Da er det kanskje enda viktigere at de fungerer i seg selv, når de ikke underbygger et budskap eller bidrar til et større hele. Heldigvis for OBS-revyen står mange av sketsjene på egne føtter.

Foto: Eira Haugbro

Mye å skryte av

Det som derimot trekker ned, er at flere av sketsjene har mer potensial og ikke tar det langt nok. Revyen er stapp full av gode ideer og fremføringer, men flere av dem har ingen ordentlig eller god slutt.

Det gjør at man blir sittende å vente på noe mer. Med gode avslutninger kunne OBS-revyen virkelig vært god. I stedet for blir den ganske god.

For all del. Det er mye å skryte av her. Skuespillerne, blant annet. Musikken er også god. Bandet, som vi ikke får se, noe jeg synes er synd, er meget bra.

Foto: Eira Haugbro

Kunne vært i toppsjiktet

Man merker at publikum koser seg og at det er god stemning både på scenen og i salen generelt, noe som gjør at publikummeren lettere ler av litt dumme vitser. Men jeg skulle gjerne sett at flere av ideene ble dratt i en litt annen, mindre enkel retning. Da hadde OBS-revyen kommet helt i toppsjiktet.

Alt i alt er årets OBS-revy morsom og underholdende, til tider meget kreativ i all sin absurditet. Men jeg sitter samtidig igjen med et savn etter noe med dybde og politisk sting.

Foto: Eira Haugbro

Jeg skulle også ønske at revyen fulgte en rød tråd eller historie i større grad. Når det er sagt, får Oslo By Steinerskole mer enn godkjent i år.

Her finner du anmeldelsene av årets skolerevyer.

Powered by Labrador CMS