Før kvarteret var gått dro RBK opp på høyresiden, Akintola kom til dødlinja og slo inn på lengste stolpe. Der bredsidet Samuel Adegbenro ballen i mål. Vålerengas Efraín Juárez og keeper Adam Larsen Kwarasey fortviler. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

RBK på oppadgående kurve tok i mot Vålerenga. Og kapret alle poengene på Lerkendal

Nils Arne Eggen ble seriemester med Vålerenga i 1965. Men det var i RBK Eggen ble en levende legende. Halvannen time før de to klubbene møttes for 90. gang ble statuen av Eggen avduket utenfor Lerkendal.

Rosenborg hadde en blytung serieåpning og vant ikke en kamp før de slo Sarpsborg på Lerkendal i starten av mai. Det var i den sjette seriekampen.

Så spilte de uavgjort mot Lillestrøm og tapte for Haugesund, før de slo Mjøndalen og Brann. Med en oppadgående kurve tok de søndag imot Vålerenga. De hadde trønderne full kontroll på.

Rosenborg – Vålerenga 3-0 (1-0). 13.320 tilskuere. Mål: 1-0 Samuel Adegbenro (14), 2-0 Yann-Erik de Lanlay (66), 3-0 Alexander Søderlund (86). Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Gult kort: Tore Reginiussen (35), Rosenborg, Johan Lædre Bjørdal (57), Mohammed Abu (85), Vålerenga.

Rullet opp VIF-forsvaret

Vålerenga hadde mye ball mot et Rosenborg som virkelig har våknet etter en grusom sesongstart. Men et effektivt trønderlag tok med seg alle poengene i en egentlig ganske jevn kamp.

Halvannen time før det 90. oppgjøret mellom RBK og Vålerenga ble statuen av legenden Nils Arne Eggen avduket utenfor Lerkendal. Eggen har spilt for begge klubbene, og ble seriemester med Vålerenga i 1965. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Etter 14 minutter kom Rosenborg med et strålende angrep på høyre flanke. David Akintola spurtet forbi Markus Nakkim, og seg til dødlinja, og la hardt inn langs bakken. Pasningen var perfekt vektet, for på bakerste kom Samuel Adegbenro stormende, og bredsidet ballen opp i nettaket.

Like før pause kom Rosenborg til en enorm sjanse, dobbelsjanse, trippelsjanse. Ballen smalt i tverrligger. Det var Aleksander Søderlund som headet ned til Anders Konradsen, som headet i metallet.

Vålerenga nede på sjuende plass

Anders Konradsen skulle sendt RBK opp i 2-0 like før pause, men på uforståelig vis headet han ballen i tverrligger fra to meter på åpent mål. Bommen må nok være en kandidat til årets bom.

Rosenborgs målscorer Samuel Adegbenro i duell med Vålerengas Johan Lædre Bjørdal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Innbytter Yann-Erik de Lanlay hadde bare vært på banen i drøye 90 sekunder før han banket ballen i mål fra 13 meter og sørget for 2-0 etter 66 minutter.

Alexander Søderlund fikk æren av å avslutte det hele med en deilig scoring på tampen av oppgjøret. Spissen klinet til fra 16 meter, og langs bakken snek ballen seg i hjørnet.

Rosenborg ligger nå på 9.-plass i ligaen med 15 poeng, der de ni siste er tatt på de tre siste kampene. Vålerenga ligger to plasser foran RBK med to poeng mer.

Powered by Labrador CMS