Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) legger frem Ap/SV/MDG-byrådets budsjettforslag for 2024 i Rådhuset 27. september 2023. Foto: Arnsten Linstad Oslo-budsjett 2024 budsjett 2024
Den avtroppende byrådslederen kan smile etter å ha sikret seg ny toppjobb.

Raymond Johansen har fått ny toppjobb: – En ære

Den avtroppende byrådslederen i Oslo har sikret seg nok en lederstilling, men forlater politikken.

Publisert

Raymond Johansen blir generalsekretær i Norsk Folkehjelp. Det meldte VG kun kort tid etter at samarbeidsavtalen for det nye borgerlige byrådet ble lagt frem.

Arbeiderpartiets byrådsleder i Oslo gjennom åtte år, forlater med det politikken til fordel for hjelpeorganisasjonen.

62-åringen har tidligere vært både statssekretær i Utenriksdepartementet og partisekretær i Arbeiderpartiet.

– En ære

– Det er en ære å få muligheten til å lede Norsk Folkehjelp. En unik organisasjon i Norge, som i over 80 år har drevet med solidaritet i praksis, sier Raymond Johansen selv i en pressemelding kort tid etter. 

Feltet han nå beveger seg inn på er imidlertid langt fra ukjent for Johansen. 

Fra 2002 til 2005 var han generalsekretær i Flyktninghjelpen. Før den tid var han avdelingsdirektør i Norad over en femårsperiode. Samtidig som han jobbet som rørlegger, deltok han for øvrig aktivt i Røde Kors' hjelpearbeid.

Som byrådsleder gjennom blant annet en pandemi, har krisehåndtering og beredskap vært sentralt også i denne jobben.

– Skal lytte

– Jeg skal bruke tiden fremover på å lytte og lære. Jeg er ydmyk ovenfor det gode arbeidet som er gjort av mine forgjengere og som gjøres av ansatte og medlemmer, både her i Norge og internasjonalt, fortsetter den påtroppende generalsekretæren.

Johansen tiltrer stillingen 25. januar neste år.

– Jeg ser frem til å lære organisasjonen å kjenne. I en usikker verden, preget av krig, konflikt og klimakrise er arbeidet Folkehjelpa gjør høyst aktuelt, på godt og vondt, utdyper han videre.

– Riktig person på riktig plass

Styreleder Jan Olav Andersen i Norsk Folkehjelp er overbevist om at de har sikret seg rett mann til jobben.

– Vi har fått riktig person på riktig plass med denne ansettelsen. Norsk Folkehjelp er en bred organisasjon, og Raymond Johansen er en allsidig person med solid erfaring og betydelige resultater med å lede komplekse organisasjoner, uttaler styrelederen.

– Johansen har også lang erfaring med både humanitært og politisk arbeid internasjonalt og nasjonalt. Noe som vil gjøre han til en veldig god leder for Norsk Folkehjelp, avslutter Andersen.

Powered by Labrador CMS