Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Den 29. utgaven av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skulle i år gå til en ildsjel innen hotell- og restaurantbransjen som har benyttet lokale råvarer til det fulle og ikke latt noe gå til spille.
– Dette er helt uventet, og veldig gøy, sier restaurantsjef Jimmy Øien.
Prisen ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig, og er Norges eldste matpris.
Prisen deles ut til en person som «har utmerket seg innen mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske».
– Øien er en særdeles verdig vinner. Å bestemme seg for å sikte mot en nullutslippsrestaurant som lager mat av råvarer andre kaster, er rått. Å klare det, er fantastisk, sier Wenche Westberg, statssekretær i Landbruks- og matdepartementet.
Prisen består av et diplom og en pengepremie på 30.000 kroner.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.