Da politiet låste seg inn hos mannen fant de enorme mengder rivotril og Ksalol. Foto: 책읽는달팽
Da politiet låste seg inn hos mannen fant de enorme mengder rivotril og Ksalol. Foto: 책읽는달팽

– Dette er det største beslaget av narkotiske tabletter som noen gang er gjort i Norge

En 37 år gammel mann fra Algerie er dømt til fengsel i sju år og fire måneder etter å ha blitt funnet skyldig i å være bestyrer av et rekordstort pilledepot på Oslos vest.

Publisert

Dommen falt i Oslo tingrett torsdag 31. oktober. Bare tilfeldigheter gjorde at saken ble rullet opp, melder TV 2.

Mannen ble stanset av politiet i en kontroll på Skøyen 4. juli i fjor etter at han ble gjenkjent av en politibetjent. I en pose mannen hadde, fant politiet 9.000 tabletter.

Fant enorme mengder tabletter

37-åringen hadde også nøkler på seg, men svarte unnvikende på hvor han bodde. Etter at han var plassert i arresten, forøkte politiet å låse opp leiligheter i området og fant at nøklene passet til en leilighet i nærheten. Der fant politiet til sammen 379.515 tabletter Rivotril og Ksalol. Begge medikamentene er av typen benzodiazepiner, som gir en beroligende effekt.

– Dette er det største beslaget av narkotiske tabletter som noen gang er gjort i Norge, sier aktor, statsadvokat Stein Vale, til TV 2.

Tilfreds med dommen

Mannen ble utvist fra Norge etter narkodommer både i 2012 og 2013, men kom likevel tilbake. Han hevdet å være flyktning fra Libya, men kommer opprinnelig fra Algerie.

Tiltalte erkjente seg skyldig i henhold til samtlige punkter i tiltalen da han møtte i Oslo tingrett 16. oktober.

Aktors påstand var ni års fengsel, og statsadvokat Vale sier at påtalemyndigheten vurderer å anke. Mannens forsvarer sier til TV 2 at hans klient er tilfreds med utfallet av saken.

Powered by Labrador CMS