Hva mener Oslo-velgerne?

Maria Timmann Mjaaland (18) stemmer for første gang i år. Hun ønsker seg et klart politisk tiltak for å redusere utslippene i Oslo. Foto: Privat

— Oslo har et større utslippsansvar enn distriktene, mener Maria Timmann Mjaaland (18)

� Oslo har et ansvar for å redusere klimautslippene med 50 prosent innen 2030. Dette er noe vi må ta tak i i hovedstaden, ettersom folk er mye mer avhengig av bil ute i distriktene, sier førstegangsstemmer Maria Timmann Mjaaland (18).

Navn: Maria Timmann Mjaaland
Alder: 18
Bosted: Nordberg
Aktiv med: Frivillig og aktiv medlem i KFUK-KFUM og KFUK—KFUM Global

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Det er særlig to ting jeg mener man må være mer opptatt av. Det ene er at alle barn og ungdommer skal få muligheten til å være med på fritidsaktiviteter, uansett hvilken økonomisk bakgrunn de kommer fra. Det betyr at de for eksempel skal kunne gå fotball uten å måtte betale opptil 7000 kroner i året. Her på Nordberg er det for eksempel utrolig dyrt å gå på fotball, og sånn burde det ikke være.

— Det andre er at jeg syns man må tilrettelegge bedre for at folk kan ta klimavennlige valg. Det er utrolig viktig at vi får kutta utslippene våre med 50 prosent innen 2030, og dette må særlig politikerne i Oslo gjøre noe med. Det er mye lettere å kutte utslippene i byene enn i distriktene, ettersom man er mye mer avhengig av bil utenfor Oslo.

Kan du nevne én positivt ting som har skjedd i Oslo de siste fire årene?

Det jeg har lagt mest merke til, er at det er blitt mye bedre og synligere sykkelveier i Oslo. Det er veldig fint at man også har satt opp sånne ståstativ for syklende som man kan lene seg på når man stopper. Alt dette gjør at man føler seg tryggere og opplever at man blir satt pris på som syklist i byen. Det er også blitt flere bussavganger på vei til skolen min, noe jeg setter pris på.

Hva har nærmiljøet ditt behov for nå fremover?

— Vi trenger flere gode lekeplasser i området, med flere varierte typer lekestativ. Man har utrolig få gode lekeplasser her. Det er viktig med slike steder, for det bidrar til at barn fra nabolagene blir kjent med hverandre. Så trenger vi også flere søppelbøtter i offentligheten, så vi kan begrense avfallet enda mer.

Har du et favoritt-sted i Oslo?

— Da må jeg nesten velge Sognsvann. Der er det både fine bademuligheter og benker rundt vannet så det enkelt å ta seg pauser mens man er ute og går. Dette er en plass jeg syns er fin å gå på både om vinteren og sommeren.

* Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg

Powered by Labrador CMS