En person på båre blir tatt ombord i en båt fra Oslo brann- og redningsetat, etter at fergen Oslo XI kolliderte med brygga på Hovedøya. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Fergen Oslo XI er tilbake i drift etter bryggekrasj på Hovedøya

Fergen Oslo XI, som den 29. juni kolliderte med brygga på Hovedøya utenfor Oslo, er tilbake i drift. Årsaken til hendelsen er fortsatt ikke kjent.

Publisert

Sjøfartsdirektoratet inspiserte fergen forrige uke, skriver Teknisk Ukeblad.

— Inspektøren vår var med på en prøvetur på halvannen time og hadde ingenting å anmerke, slik at ferja nå kan gå som normalt igjen, skriver kommunikasjonsrådgiver Kari Stautland i Sjøfartsdirektoratet i en epost til bladet.

— Kaotisk på båten

Både Sjøfartsdirektoratet og Havarikommisjonen for sjø ble varslet etter ulykken, og Havarikommisjonen har bestemt seg for å ikke undersøke ulykken.

Et øyenvitne fortalte NTB etter ulykken at fergen kom inn mot brygga med stor fart. Ifølge øyenvitnet var det rolig på brygga, men kaotisk på båten.

Politibåt og en båt fra Oslo brann- og redningsetat ved fergen som kjørte i en brygge på Hovedøya i Oslo lørdag 29. juni. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

I kjølvannet av ulykken har dykkere undersøkt propellen for å se om tau eller andre ting kunne ha festet seg i den, uten å finne noe.

Skipper kan ikke klandres

Motoren og girkassen ble også undersøkt, men der var det heller ingen feil. Pål Ruud, som er daglig leder i Oslo-fergene, som driver Oslo XI, renvasker også skipperen, som han framholder at ikke gjorde noe galt.

— Det er alltid dumt å ikke finne en konkret årsak. Men fergen er testet godt nå, og vi hadde ikke fått den godkjent hvis ikke alt var i orden, sier Ruud til Teknisk Ukeblad.

Totalt åtte personer ble skadd da fergen kolliderte med fergekaia på Hovedøya utenfor Oslo. Én person ble sendt til Ullevål sykehus, mens fem ble sendt til legevakten. Fergen har plass til 236 passasjerer, men det var kun 134 passasjerer om bord på turen fra Rådhuskaia i Oslo sentrum til Hovedøya.

Powered by Labrador CMS