– I år har vi et valg å vinne. Vi skal gjenvelge et rødgrønt flertall i Oslo. Foto: SV

Ingunn Gjerstad valgt som ny leder for LO i Oslo

En tidligere renholder og resepsjonist på hotell tar nå over som leder av LO i Oslo. Ingunn Gjerstad er medlem av SV og bor i bydel Alna i Oslo.

Publisert

– Jeg er både overveldet og glad for all støtten og den fine omtalen. Nå gleder jeg meg til å ta over etter Roy Pedersen som har vært en stor inspirasjon, sier Ingunn Gjerstadtil Dagsavisen.

Pedersen, som har ledet LOs største lokalorganisasjon de siste ti årene, tok ikke gjenvalg. Ledervalget på årsmøtet til LO i Oslo sto mellom Gjerstad fra Handel og Kontor og Lasse Kristiansen fra Fagforbundet.

– En verdig arvtaker

Gjerstad gikk seirende ut av kampvoteringen. Hun fikk 80 stemmer mot Kristiansens 63. To stemte blankt.

Vidar Evje, nestleder i Fagforbundet i Oslo, har ledet valgkomiteen.

– Det er ingen tvil om at LO i Oslo har fått en fremragende leder. Hun er en verdig arvtaker etter Roy Pedersen. Vi tror hun kommer til å videreføre det solide arbeidet han har gjort, sier Evje til Dagsavisen.

Vil være tøff og tydelig

Gjerstad er nestleder i Handel og Kontor i Oslo og Akershus. Hun har også vært sekretær i LO i Oslo siden 2007. Tidligere har hun jobbet både som renholder og resepsjonist på hotell. Gjerstad er medlem av SV og sitter i helse- og sosialkomiteen i bydel Alna i Oslo.

På spørsmål om hva som blir hennes viktigste kampsaker, svarer hun:

– Mine kampsaker står nedfelt i våre vedtak. I år har vi et valg å vinne. Vi skal gjenvelge et rødgrønt flertall i Oslo.

Powered by Labrador CMS