Oslo 20230701. Omtrent 85000 personer deltok i årets Prideparade i Oslo lørdag. Paraden går fra Grønland til Pride Park på Kontraskjæret i Oslo lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB
35-åringen skal ha blitt frustrert av at det var så mange avkledde mennesker i paraden, hvor det også var barn til stede.

Mann dømt etter Instagram-video av Oslo Pride: Sammenlignet homofile med dyr og mente de måtte mishandles

Den 35 år gamle mannen filmet fjorårets Prideparade i Oslo, og kom samtidig med grove karakteristikker av deltakerne, melder Nettavisen.

Publisert

En 35 år gammel mann er dømt til 18 dagers fengsel, etter å ha kommet med grove skjellsord og karakteristikker mot deltagerne av Prideparaden i Oslo, i to videoer han selv la ut på Instagram. 

Det skriver Nettavisen.

Ble frustrert av avkledde mennesker

Mannen skal blant annet ha sammenlignet homofile med dyr og mente de måtte mishandles. Oslo tingrett konkluderte med at uttalelsene var såpass grove at de karakteriseres som hatefulle ytringer.

35-åringen sa at frustrasjonen kom av at det var så mange avkledde mennesker i paraden, hvor det også var barn til stede. 

Ellers har han ikke noe imot homofile og transpersoner, skal han ha forklart.

Bot på 10.000 kroner

Retten mente derimot at en som ser videoen vil oppfatte disse ordene som diskriminerende og hatefulle, på grunn av innholdet i seg selv og fordi mannen uttalte ytringene mens han filmet.

Dommen ble gjort betinget, blant annet fordi mannen ikke er dømt for lignende forhold tidligere. Han måtte også betale en bot på 10.000 kroner. Mannen kommer ikke til å anke saken, sier mannens forsvarer til Nettavisen. Powered by Labrador CMS