Helsebyråd og koronageneral i Oslo, Robert Steen, ble fra i går kveld selv satt i koronakarantene.

Oslos koronageneral er selv i koronakarantene

Hele tre byråder og fire byrådssekretærer i Oslo kommune er satt i koronakarantene.

Publisert

Bakgrunnen for at Oslo-politikerne er satt i koronakarantene er besøk i utlandet. Karantenen gjaldt fra i går klokken 18.

Helsedirektoratet vedtok fra i går omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Blant disse var at «Alle som kommer fra reiser utenom Norden skal i karantene i 14 dager, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Tilbakevirkende kraft regnet fra 27. februar».

Besøk i England og Spania

Byrådene det gjelder er helsebyråd Robert Steen, skolebyråd Inga Marte Thorkildsen og sosialbyråd Omar Gamal. De fire byrådssekretærene er Marte Ingul (AP), Solveig Tesdal (SV), Per Anders Torvik Langerød (AP) og Vegar Andersen (AP).

Fire av disse er satt i karantene etter besøk i England. Det gjelder Thorkildsen, Gamal, Ingul og Tesdal. Koronageneralen selv, Robert Steen, har vært i Spania.

– Helgen for to uker siden var jeg på en privat reise til Spania. Derfor har jeg nå karantene og hjemmekontor fra i dag og til søndag, sier Robert Steen.

Oppfordrer til hjemmekontor

Oslo kommune har gitt beskjed om at alle som har muligheten til det skal ha hjemmekontor. På spørsmål om resten av byrådet har hjemmekontor nå, svarer kommunikasjonssjef ved byrådslederens kontor, Hanne Gjørtz, at hun ikke har oversikt over det, men vil komme tilbake til det.

Hjemmekarantene betyr å være hjemme og ikke ha kontakt med andre enn de du bor sammen med. Gjelder for alle som har hatt kontakt med covid-19-syke, men som ikke selv er syke, i 14 dager fra siste kontakt, ifølge helsenorge.no

Powered by Labrador CMS