I september i år stilte HUseby-naboer med banner på balkongen da Sian holdt markering utenfor den amerikanske ambassaden på årsdagen for terrorangrepene i 2001.

Handlingsplan mot hatefulle ytringer i Oslo vedtatt av bystyret. Men en setning skapte debatt

Et enstemmig bystyre gikk onsdag inn for hovedtrekkene i byrådets handlingsplan mot hatefulle ytringer. Men en formulering skapte debatt om hvorvidt planen åpner for forhåndssensur.

Publisert

Bakgrunnen for handlingsplanen mot hatefulle ytringer er et bystyrevedtak fra 2019, der byrådet ble bedt om å fremme en plan som skal bekjempe hatefulle ytringer.

— Målet med planen er å forebygge og begrense skade forårsaket av hatefulle ytringer og holdninger motivert av hat og frykt, heter det om planen som et enstemmig bystyre stiller seg bak.

Borgerlige partier frykter forhåndssensur

Ett punkt i planen skapte uenighet i bystyret. De borgerlige partiene ville fjerne en setning der kommunen kan nekte utleie av lokaler til organisasjoner og arrangementer som "... ikke er egnet til å fremme en offentlig samtale og debatt."

— Det åpner for forhåndssensur og kan være lovstridig, mente Høyres bystyrerepresentant Mehmet Kaan Inan.

Forslaget om å fjerne setningen fikk ikke flertall. Rødt sikret sammen med byrådspartiene Ap, SV og MDG flertall for at teksten ble uendret. I korthet betyr det at åpnes for at kommunen for eksempel kan nekte å leie ut til organisasjoner som SIAN.

Powered by Labrador CMS