— Nå er vi nødt til å få erfaringer med hvordan åpningen går for de minste barna, og for noen av de eldste, sier kunnskapsminister Guri Melby (V).

Hver femte førsteklassing møtte ikke da Oslos skoler åpnet igjen

En av fem førsteklassinger i Oslo kom ikke på skolen da den åpnet etter å ha vært stengt i seks uker. Det viser foreløpige tall fra kommunen.

Publisert

Mandag morgen kunne elever fra 1. til 4. trinn møte opp på skolen etter å ha hatt hjemmeskole i over en måned.

— Vi har fått svar fra rundt halvparten av skolene. Tallene viser at 80 prosent av førsteklassingene møtte opp, sier kommunikasjonsdirektør Trine Lie Larsen i utdanningsetaten i Oslo kommune til NTB.

15 prosent av fjerdeklassinger møtte ikke

På andre til fjerde trinn var oppmøtet noe høyere. 82 prosent av andre- og tredjeklassingene møtte opp, mens 85 prosent av fjerdeklassingene kom på skolen.

På grunn av koronapandemien ble samtlige skoler stengt 12. mars. Skolehverdagen nå er likevel noe annerledes enn den var før Oslo stengte alle skoler, og regjeringen innførte de strengeste tiltakene i Norge siden andre verdenskrig.

Det anbefales blant annet maksimum 15 elever per lærer, at skolene unngår store samlinger, har ulike tidspunkter for friminutt og at de sikrer gode rutiner for håndvask.

— Målet er alle elever tilbake før sommeren

— Nå er vi nødt til å få erfaringer med hvordan åpningen går for de minste barna, og for noen av de eldste, sier kunnskapsminister Guri Melby (V).

— Og så må vi se det i sammenheng med alt annet også, både smitteutviklingen i samfunnet, testkapasitet, kapasitet på sykehusene og en rekke andre spørsmål. Men vi har sagt hele tida at målet er at alle barn skal tilbake på skolen før sommeren, sier Melby.

Powered by Labrador CMS