Oslo 20210519. Leder i Unge Sentrum Simen Bondevik presenterer Partiet Sentrum sitt første partiprogram på et pressemøte i Oslo onsdag.Foto: Terje Pedersen / NTB
– Som politiker og samfunnsdebattant skal man tåle mye. Hets og personangrep er helt lovlig, selv om det er en uting. Men den juridiske grensen går et sted: trusler er ikke greit, skriver Bondevik på X.

Simen Bondevik våknet opp til drapstrussel: – Trist hvis dette skal normaliseres

Fredag morgen våknet politiker Simen Bondevik opp til flere meldinger, som blant annet sa at han skulle «jaktes ned» og «møte de syv nøklene til helvete». – Jeg får omtrent daglig hets og hatmeldinger. Det er noe jeg dessverre har blitt immun mot.

Publisert

– I dag er en litt spesiell dag for meg. For første gang i livet mitt har jeg levert en politianmeldelse, skriver den unge politikeren Simen Bondevik på X fredag formiddag.

Bondevik stilte som tredjekandidat for Partiet Sentrum i årets kommunevalg. Han har i lang tid engasjert seg for store og små saker, ikke vært redd for å kalle seg «Woke», og kastet seg inn i brannfakler av debatter, som Israel–Palestina-konflikten.

– Må tåle mye

Bondevik forteller at han våknet opp til drapstrussel fredag morgen. Her skal det blant annet ha stått at han skulle «jaktes ned», og at han hadde ett døgn på seg før han skulle «møte de syv nøklene til helvete».

Dette førte til at han dro rett ned til Grønland politistasjon for å anmelde saken. 

– Som politiker og samfunnsdebattant skal man tåle mye. Hets og personangrep er helt lovlig, selv om det er en uting. Men den juridiske grensen går et sted: trusler er ikke greit, skriver Bondevik videre på det sosiale mediet.

Hatefulle meldinger er likevel noe han er vant med, sier han til VårtOslo.

– Jeg får omtrent daglig hets og hatmeldinger. Det er noe jeg dessverre har blitt immun mot med tiden, forteller den unge politikeren.

Men disse meldingene var noe annet. Bondevik sier de første meldingene startet som den vanlige hetsen, men de ble gradvis mer og mer aggressive. Til slutt bikket dette over til at han nå skulle jaktes ned. 

– Ferdig med å se meg over skulderen

Politikeren forteller at det var familiemedlemmer og nære venner som tidligere hadde oppfordret ham om å politianmelde trusler han følte gikk for langt. Selv om Bondevik er vant med hetsen, er drapstrusler noe han ikke tolererer. 

– Jeg ble skremt da jeg skjønte at det var en drapstrussel, men jeg er litt ferdig med å se meg over skulderen. Når jeg har blitt redd av slike meldinger tidligere har jeg slettet meldingen, lagt på røret, kastet brevet og lignende. 

Bondevik synes det er synd at drapstrusler er en normal respons å få når man hever stemmen sin i det offentlige rom.

– Det er veldig trist hvis dette skal normaliseres. Det er ikke sånn det burde være. 

Powered by Labrador CMS