Den nye flerbrukshallen skal ligge der Wurth og Medica City ligger i dag. Foto: Jacob Erstad

Beboere krever svømmehall inne i nye Løren flerbrukshall! Innbyggerinitiativ fikk over 2000 signaturer

– Vi som er beboere på Løren savner sårt en svømmehall i nærområdet. Det vil være til glede for barn, voksne og skolene både i og utenfor bydelen, sier Løren-beboer Jacob Erstad.

Publisert

Mange mennesker i området rundt Løren og Økern har reagert på at badelandet som tidligere var planlagt på Økern er fjernet fra planene. De peker nå på en tomt på Løren som skal brukes til aktivitetspark. Her mener lokalbefolkningen at også en svømmehall bør inkluderes i planene.

«Om kort tid blir det bestemt hva Løren Flerbrukshall skal inneholde. Svømmehall ser ut til å ha blitt glemt på veien og fins ikke i de foreløpige skissene. Det må vi rette på!», slår innbyggerinitiativet fast.

Initiativtakerne sier følgende: «Byrådet har høye ambisjoner på vegne av svømmeglade familier, idretten og skoleelevene. Gjennom denne kampanjen utfordres bystyret å bevise at dette ikke bare er tomme ord».

Dette er området i Økernveien 64 hvor den nye aktivitetsparken planlegges bygget. Illustrasjon: Pir II Oslo / Multiconsult

– Skrikende behov

Bydel Grünerløkka støtter initiativet. Bydelsutvalget går enstemmig inn for en svømmehall og sier følgende:

«Etablering av svømmehall må tas inn i planleggingen av flerbrukshallen på Løren. Behovet for svømmehaller er skrikende i Oslo, og verken nye Stovner bad eller nybygd Tøyenbad bidrar til å dekke opp dette underskuddet i bydelen. Svømmehall er bare blitt enda mer påkrevd nå som badeanlegget på Økern er blitt droppet av utbyggerne».

Rett ved det nye Gartnerkvartalet på Løren planlegges en flerbrukshall. Illustrasjon: Selvaag bygg

Størst behov på Oslo vest

Byrådsavdelingen for kultur og idrett behandler for tiden innbyggerforslaget om nytt bad på Løren. De vil om kort tid sende over sin innstilling til samferdsels- og miljøutvalget.

– Det lå inne et krav om bad på Økern i privat regi i forbindelse med byutviklingsprosjektet der. Kommunen må gjøre en helhetsvurdering av tilbudet i hele byen når vi planlegger badetilbudet videre, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen.

Hun mener at behovet for et nytt bad akkurat nå er størst på Oslo vest.

– Vi vet at Oslo har for få bad, og det er noe vi tar opp i idrettsbehovsplanen som vi legger frem annethvert år. Vi vurderer behovet for idrettsanlegg i ulike deler av byen, og når det gjelder bad, har Oslo vest størst behov.

Byråd Rina Mariann Hansen oppfordrer folk til å delta i høringen til idrettsbehovsplanen. Med frist 1. april. Foto: Olav Helland

Peker på høring

Idrettsbyråden påpeker at bymiljøetaten nylig la planen ut på høring og at hvem som helst kan komme med innspill til hvilke investeringer Oslo kommune bør gjøre til idrettsanlegg de neste årene.

– Det er mange som ønsker seg et bad i nærmiljøet sitt. Da vi tok over ar det siste offentlige folkebadet som var bygget Holmlia bad på 1980-tallet. Byrådet skal bygge nytt bad på Stovner og Manglerud, og vi er i gang med et veldig fint nytt Tøyenbad.

Hun peker i tillegg at byrådet er i gang med å pusse opp badene på Romsås, Nordtvedt og Holmlia. Og snart på Bøler.

Powered by Labrador CMS