Skogbrannøvelse i Nordmarka.

Brannvesenet i Oslo advarer om gressbranner denne helgen

— Min spådom for helgen er dessverre at vi kommer til å rykke ut på mange gressbranner, søppelkassebranner og tørrkok, sier brigadesjef Knut Halvorsen.

Publisert

Det er fint vær i vente for oslofolket denne langhelgen.

I den anledning ønsker Oslo brann- og redningsetat å gjøre folk ekstra oppmerksomme på at tørt vær fører med seg økt brannfare.

Kommer til å rykke ut på gressbrann og tørrkok

— Nå går vi inn i en langhelg med fint vårvær. Min spådom for helgen er dessverre at vi kommer til å rykke ut på mange gressbranner, mange søppelkassebranner - fordi det blir kastet engangsgriller som har blitt benyttet i parkene, og mange tørrkok, fordi dette er en festhelg, sier brigadesjef Knut Halvorsen i en video publisert på brann- og redningsetaten sin Facebookside.

Gressbrann i Tysvær i Rogaland noen år tilbake. Nå oppfordrer brannvesenet oslofolk om å passe på så ingen gressbranner oppstår denne helgen.

— Jeg håper du kan bidra til at spådommen min ikke slår inn, avslutter han.

Brannvesenet sier at man gjerne kan ta frem grillen, men påpeker at denne må brukes på forsvarlig vis, med god avstand fra brennbart underlag og vegetasjon.

— Husk å slukke godt med vann før du kaster den. Griller du i parken, se etter egen avfallsbeholder for engangsgriller, skriver de på Facebook.

— Hvis du er ute ekstra sent og koser deg, kjøp deg noe mat på vei hjem - så slipper du besøk av oss hvis du sovner fra komfyren.

Stanset gressbrann med snø

Hittil i april har det blitt meldt om gressbranner både i Stensparken og på Ellingsrud.

Gressbrannen i Stensparken spredte seg til en bygning, men brannen ble raskt slukket.

Brannen rett ved en boligblokk på Ellingsrud kunne endt påskeaftenen ganske dårlig for flere. Gressbrannen spredte seg også raskt her, men før brannvesenet rakk å komme frem hadde folk i nabolaget brukt snø for å stanse gressbrannen.

Powered by Labrador CMS