Ordfører Marianne Borgen forteller om store vansker med å være fotgjenger i byen om dagen. Foto: Oslo SV

Nå er det så glatt på gatene i byen at selv ordføreren advarer

Ordfører Marianne Borgen kaller det en helserisiko å gå rundt på fortauene i byen og ber bymiljøetaten om å strø mer. På bare tre kvarter etter kl 13 i dag kom det inn minst 10 mennesker til legevakten.

Publisert

«Nå er det så glatt mange steder i byen at jeg ber om at Bymiljøetaten raskere og bedre strør. Selv med brodder under støvlene var det vanskelig å komme seg til t-banestasjonen de siste dagene. Det er en helserisiko. Vi er alle fotgjengere gjennom dagen, og med dagens vintervær må strøingen bli bedre».

Det var på sin Facebook-vegg ordfører Marianne Borgen advarte om de isete og risikable forholdene på hovedstadens fortauer.

Det er mange steder isete og glatt og livsfarlig å gå på fortauene i Oslo. Foto: Vegard Velle

Vanskelig å holde tritt

Det er bymiljøetaten som har ansvaret for å brøyte og gruse gatene i hovedstaden. Etatsdirektør i bymiljøetaten, Gerd Robsahm Kjørven, sier følgende på tråden til Marianne Borgen:

«Kjære ordfører! Det er fint at du også engasjerer deg i dette. Vi i bymiljøetaten er svært opptatt av at det har vært og er et krevende vinterføre for byens innbyggere.

Etatsdirektør Gerd Robsahm Kjørven, i bymiljøetaten mener været gjør det vankelig å gruse veiene. Foto: Arnsten Linstad

Vi kan helt sikkert bli bedre, men vi strør og strør og salter og strør. Når været skifter, slik det har gjort nå, med regn innimellom, forsvinner grusen nesten umiddelbart. Dette gjøre det nesten umulig å holde tritt med strøingen.

Metereologene sier at slikt vær er noe vi kan forvente fremover, så vi i bymiljøetaten må jobbe sammen med Statens vegvesen og andre aktører om det er andre mer effektive måter vi kan møte denne utviklingen på for å sikre så god fremkommelighet som mulig».

Mange skader på legevakten

Ikke alle som faller går det like bra med. En av dem som kommenterer på tråden til ordføreren på Facebook kan fortelle følgende: «Her har det gått galt, brukket ben og arm».

Lars Bovim, lege og teamleder ved skadelegevakten, bekrefter at mange kommer til legevakten nå med skader etter at de har falt på glattisen.

— Det har en vært jevn pågang av pasienter her på legevakten. Lørdag kom det inn 250 pasienter som falt og slo seg på glatta. Rundt 80 prosent av pasientene som kommer inn med akuttskader nå, har skadet seg på glattisen, forteller han.

Powered by Labrador CMS