Konserten med Gatas parlament strømmes fra Youngstorget, og det blir appeller med Anders Borg fra Fagforbundet, Marian Hussein fra Oslo SV, Seher Aydar fra Rødt, og Khalid Salimi fra Melahuset.

Oslo stiller opp på arbeidernes kampdag. Se hvor du kan feire på nett og på sosiale medier

Gatas parlament sørger for en smak av Youngstorget klokka 19. Det har vært mange digitale markeringer av arbeidernes kampdag allerede, og flere skal det bli utover kvelden. Se oversikten her.

Publisert

Den andre 1. mai-feiringen under pandemien er igang, og det er en mengde digital markeringer rundt omkring i landet. Oslo står ikke tilbake for resten av landet, og veldig mange av oslopartiene har hatt 1. mai-frokost i dag.

Fordelen med disse arrangementene er at man ikke trenger å ha partiboka i orden, og at de arrangementene du ikke rakk, fortsatt ligger på arrangementssidene i opptak.

Gatas parlament fra Youngtorget

Klokka 19 markerer Gatas Parlament 1. mai i samarbeid ned med Fagforbundet Barn og Oppvekst, LO i Oslo og Melahuset.

Konserten strømmes fra Youngstorget, og det blir appeller med Anders Borg fra Fagforbundet, Marian Hussein fra Oslo SV, Seher Aydar fra Rødt, og Khalid Salimi fra Melahuset.

17.30 har LO i Oslo direktesending med 1. mai-quiz fra Møllergata 24. Quizmastere er kulturutvalgets Arne Bernhardsen og Marit Halse. Bak kamera sitter Alexander Kvedalen.

LO i Oslo stiller 30 spørsmål fordelt på to omganger, skilt av en kort teknisk pause. Spørsmålene vil være om litt av hvert, fra faglige tema til populærkultur, og vanskelighetsgraden er forsøksvis passe.

Quizen skal være ferdig i god tid før Gatas Parlament begynner å strømme konsert klokka 19 samme kveld.

— Grønn omstilling må ivareta arbeidstakerne

MDG inviterte til markering på streaming på Facebook. Blant dem er Oslo MDG.

«Vi har en serverings-, kultur og opplevelsesbransje rundt omkring i landet som sliter, og mange studenter har falt utenfor de statlige støtteordningene. Arbeiderbevegelsen har vært avgjørende for utviklingen av trygt og organisert arbeidsliv. MDG vil sikre en rettferdig grønn omstilling som er forutsigbar og ivaretar arbeidstakere. I solidaritet også med fremtidens arbeidere og mennesker over hele verden, fortsetter vi kampen for den grønne omstillingen som må til for et godt arbeidsliv også i morgen», skriver MDG på Facebooksiden.

Norske Billedkunstnere strømmet digital appell for kunstnerne ved styreleder Ruben Steinum.

Kunstnerne markerte med digital appell

SV hadde også 1. mai-frokost, en direktesendt frokostsending med Audun Lysbakken og gjester i studio i Oslo. Underveis i sendingen kom det rapporter fra markeringer ulike steder i landet.

Klokka 12 idag markerte Norske Billedkunstnere (NBK) arbeidernes internasjonale kampdag, og strømmet digital appell for kunstnerne ved styreleder Ruben Steinum direkte fra. Det var også appeller fra kunstere og tillitsvalgte i Unge Kunstneres Samfund, Norske Grafikere og Tegneforbundet.

LO i Oslo, ved Nina Skranefjell, regionsekretær Handel og kontor i Norge, holdt tale ved Spaniamonumentet og la ned blomster.

Digitalt ved Spaniamonumentet

Den tradisjonelle 1. mai-markeringen i Birkelunden og ved Spaniamonumentet var digital i år, og gikk av stabelen klokka 10.00. Ylva Holm Torsteinson, leder av Rødt Grünerløkka, vara i Samferdsels- og miljøutvalget i Oslo bystyre var konferansier og tale for dagen ble holdt av Stine Westrum, leder av Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd, Oslo og tredje kanditat på Rødts liste i Oslo.

Børge Øgård sang spaniaviser og Eilev Groven Myhren deklamerte Ingeborg Refling Hagens dikt «For verden ga brigaden».

LO i Oslo, ved Nina Skranefjell, regionsekretær Handel og kontor i Norge, holdt tale ved Spaniamonumentet og la ned blomster. Sosialistisk kor sto for korsangen.

Sykehus-markering

Klokka 12.00 var det digitalt 1. mai-tog for Oslo-sykehusene. Redd Oslo-Sykehusene er med som en av kampsakene til LO i Oslo og de har laget parole for saken. Her er lenken til toget.

Oslo domkirke strømmet gudstjenesten i dag. LO-sekretær Kristim Sather holdt appell og sangere fra Oslo domkor sang.

Oslo domkirke strømmet 1. mai-gudstjeneste i dag. Tema var Arbeidernes dag, og LO-sekretær Kristin Sæther holdt appell. Prest i Trefoldighetskirken Pål Kristian Balstad, holdt preken og Oslo Domkor sang. Gudstjenesten ble arrangert med støtte fra Fellesforbundet og LO.

Rødt hjemmefra spesial

Klokka 20.00 i går hadde Rødt en spesialsending kvelden før den store dagen. Programleder Silje Kjosbakken loste publikum gjennom digitale innslag og hadde blant annet besøk av Stine Westrum, leder av Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo og 3. kandidat for Rødt Oslo i stortingsvalget.

LO i Oslo og Radio Latin Amerika hadde et felles arrangement klokka 11.00 og søndag er de på lufta fra Radio Latin-Amerika for å prate om 1. mai, om paroler og om Internasjonalen. Gjester i studio er professor i historie, Hilde Sandvik og leder av LO i Oslos kulturutvalg, Bjørg Spillum, sammen med Marit Halse fra LO i Oslo. De får også gjesteopptredener fra Sporveisarbeiderne, blant annet!

Powered by Labrador CMS