Naturhistorisk museum har pusset opp og fremstår i ny prakt fra 5. mai.
Naturhistorisk museum har pusset opp og fremstår i ny prakt fra 5. mai.

Naturhistorisk museum har pusset opp og åpner kjempeutstilling om jordas historie og livets utvikling

Den største oppgraderingen Naturhistorisk museum noensinne er snart i mål. Den 5. mai kommer en ny og stor utstilling om jordas historie.

Publisert

Geologibygningen gjenåpner med seks nye permanente utstillinger over fire etasjer etter flere års totalrehabilitering. Et helt hus fylt av det vakreste fra naturen av fossiler og krystaller, objekter du ikke kan se noe annet sted. Store edelstener, meteoritter, dinosaurer, gullklumper og en hel krystallgrotte er noe av det de nye utstillingene byr på.

I utstillingene viser de frem 4,5 milliarder års historie, helt fra dannelsen av jorda og frem til i dag, og også inn i fremtiden. Over 2500 objekter fra museets omfattende samlinger vil oppleves på en helt ny måte i et utstillingsareal på 2300 kvadratmeter.

I utstillingene vil publikum få oppleve både kjente objekter fra de gamle utstillingene og helt nye attraksjoner som aldri er vist fram før, som et 14 meter langt hvalskjelett, den mest komplette svaneøglen funnet på Svalbard og et helt hulebjørnskjelett. Dette er de største og mest moderne geologiske utstillingene i Norden.

I tredje etasje kan du bli bedre kjent med solsystemet og norske meteoritter.
I tredje etasje kan du bli bedre kjent med solsystemet og norske meteoritter.

Nordsjøens dannelse

Besøkende vil kunne vandre mellom hele skjeletter av fiskeøgler, kjempedovendyr og andre forhistoriske dyr, og lære om viktige hendelsen fra evolusjonshistorien til dyr og planter. Verdens eldste komplette primatfossil, Ida, vil stilles ut med flere nye fossiler av dyr som hun levde sammen med for 47 millioner år siden.

Menneskets evolusjonshistorie vil også få sin plass med modeller av tidlige menneskeslektninger. I en hel etasje vises verdens geologiske mangfold med flere tusen steiner og mineraler, samt Nordsjøens dannelseshistorie og livet som en gang har levd der.

Dinosaurer og krystaller

I Krystallgrotten vil publikum bevege seg inn i «ekte» gruveganger som er gjenskapt av 20 tonn med krystaller fra en norsk gruve og oppleve fluorescerende mineraler fra hele verden.

I en interaktiv utstilling bestående av ti store modeller av jordkloden, fortelles om hvilke forhold som gjør jorda så spesiell og som alt liv er avhengig av.

Og selvsagt blir det dinosaurer – både skjeletter og livaktige modeller. Deriblant den første ekte komplette skallen av en dinosaur som stilles ut i Norge.

Powered by Labrador CMS