Øyafestivalen kutter bruk av engangsglass i plast. I stedet vil de bruke glass i hardplast som kan gjenbrukes opptil 100 ganger. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Øyafestivalen kutter i plastbruken – bytter til ølglass i hardplast

Øyafestivalen bytter bruken av opptil 30 millioner engangsglass i plast med ølglass i hard plast som kan brukes på nytt opptil 100 ganger.

Publisert

Nærmere 80.000 publikummere er ventet å besøke Øyafestivalen som starter neste uke.

I et forsøk på å redusere bruken av plast og det totale klimaavtrykket i forbindelse med festivalen, kuttes bruken av engangsglass i plast.

— Hele prosjektet sparer rundt 30 millioner engangsglass i plast, opplyser festivalens miljøsjef Ingrid Kleiva Møllertil Aftenposten.

Stoler på festivalgjengerne

Forutsetningen for at ordningen skal fungere er at festivaldeltakerne selv returnerer tomme glass og får et rent i bytte. Miljøavgiften for hvert glass er 20 kroner. Det er bryggeriet Ringnes som eier glassene og som leier dem ut til festivalen.

– Dette er et tillitsbasert system, så vi håper folk leverer dem tilbake til oss i stedet for å ta dem med seg hjem, sier Møller.

Ringnes håper flere festivaler gjør samme bytte og slik bidrar til bryggeriselskapets mål om årlig å redusere bruken av plast med 1.000 tonn innen 2025.

Powered by Labrador CMS