Ungdommene fra Tøyen fikk møte med stortingsrepresentantene Marian Hussein og Audun Lysbakken (SV). Foto: Hans Vold Husum

Ungdommer fra Tøyen fikk besøke Marian på Stortinget. – Mange var nysgjerrige på hvordan jeg klarte å havne her

– Det var veldig gøy å se at en som går med sjal og som ligner på meg har kommet så langt, sier Hooda Ahmed Farah. For henne er Marian Hussein et forbilde.

Publisert

I går var det ungdomshøring på Tøyen. Temaet for høringen var hvilke ønsker ungdommer har for Gamle Oslo? Hvilke utfordringer og løsninger ser ungdommene i nabolaget sitt?

En av politikerne som ble invitert til høringen var Marian Hussein (SV) som har møtt som vara på Stortinget de siste par ukene. Som et oppspark til høringen inviterte Marian Hussein ungdommene på besøk på Stortinget.

Her fikk de lære om hvordan politikken på Stortinget fungerer og møtte partileder Audun Lysbakken (SV).

Ungdommene står i Vandrehallen på Stortinget og venter på inntreden i det innerste. Foto: Marian Hussein

– Marian er en rollemodell

– Det var veldig gøy å se at en som går med sjal og som ligner på meg har kommet så langt. Jeg synes det er kult at Marian stiller opp, deler sine erfaringer og gir oss sjansen til å stille spørsmål. En ekte rollemodell i mine øyne, sier Hooda Ahmed Farah.

Ungdommene i Gamle Oslo er nok mer vant til at politikerne snakker om dem enn med dem. Også Marian Hussein syntes det var stas med besøket.

– For mange, og kanskje særlig ungdom, oppleves avstanden til landets viktigste folkevalgte organ som veldig, veldig lang. Derfor var det viktig for meg å invitere ungdom fra Tøyen inn på Stortinget og la dem komme tettere på oss folkevalgte som tar beslutningene som angår dem, sier hun.

Marian Hussein sitter for SV i bydelsutvalget i Gamle Oslo og er vara på Stortinget. Foto: Jens Aas-Hansen

Kommer langt med engasjement

Ungdommene var oppriktig interesserte.

– Mange av ungdommene var svært nysgjerrig på hvordan jeg hadde klart å havne på Stortinget. Jeg fortalte at det handlet om at jeg engasjerte meg.

«Det gjør jo vi også!» svarte de.

Hvem vet, kanskje en av ungdommene ender opp som stortingsrepresentant selv en dag?

Powered by Labrador CMS